1 august 2020

Imbecilii scot câteodată din ei vorbe adevărate de care însă ei nu își dau seama. Este exemplul lui Ciolacu care fără să realizeze a spus un adevăr: ” Nici măcar PSD nu putea să producă un haos mai mare decât cel actual.”
Un alt imbecil, de data asta unul obișnuit, fără să fie președinte de partid, este întrebat de reporter pe plajă dacă poartă mască; idiotul rânjește prostește precum Nilă al lui Moromete- cu precizarea că Nilă era un prost cuminte pe când ăsta e un prost agresiv- și zice:” Nu există așa ceva, eu n-am să port mască niciodată, decât la serviciu”.
Boul a spus un adevăr, anume că el nu se conformează decât dacă este obligat. Ca el sunt milioane. Se adeverește- a câta oară?- că românul nu înțelege noțiunea de responsabilitate individuală care vine la pachet cu conceptul de libertate, individuală sau colectivă.
Este unul din motivele pentru care astăzi în lume din ce în ce mai mulți oameni tânjesc, inconștient, după regimuri autoritare fiindcă nu sunt in măsură să își gestioneze singuri libertatea care presupune responsabilitate.

Covid19 devine fatală- spun specialiștii- mai ales dacă contaminații au așa-zisele “comorbidități”. Din păcate coronavirusul nu recunoaște prostia ca fiind “comorbiditate”.


2 august 2020

Acum aproape 40 de ani, pe vremea când eram tânăr inginer stagiar, într-o discuție “de producție” cu șeful meu de atunci- Dumnezeu să-l odihnească- am vrut să o fac pe deșteptul și-i zic: ” șefu’, dar ce are sula cu prefectura?”
Șefu’ s-a uitat la mine pe deasupra ochelarilor și mi-a spus:” Are! Știi de ce? Pentru că cine are sula mai tare, ăla-i prefect!”

Mi-am adus aminte de asta privind neputincios la nesfârșitele dispute între prefecți- care se știe, sunt reprezentanții guvernului în teritoriu, numiți de guvern- și președinții consiliilor județene, aleși de popor. Dispute politice pe spinarea pulimii, desigur. Bunăoară, prefectul de Iași, întrebat despre starea spitalului modular pentru bolnavii de Covid, aflat in construcție din martie dar care nu se mai finalizează, spune:” Eu am pus la dispoziție toate avizele necesare dar ulterior am pierdut orice legătură cu președintele consiliului județean!???!!”
În alte părți ale patriei sunt dispute pe seama aplicării regulilor privind portul măștii, aplicării regulilor de carantină, etc.

Băi, hotărâți-vă dracului odată, cine are sula mai tare, că se răsucește șefu’ în mormânt!

———————————————————————————————————————————-

5 august 2020

Urmăresc conferința de presă a lui Iohannis și constat cu amărăciune că suntem o țară în care fie ne comportăm de maniera că indiferent ce ni se spune ne intră pe o ureche și ne iese pe cealaltă (sau mai direct, nu respectăm reguli, ne doare-n cur de ele) fie așteptăm ca cineva providențial să ne răspundă la toate problemele curente care țin de fiecare dintre noi. Unii jurnaliști pun întrebări tâmpite, de oameni neajutorați: “cine va sta cu copiii în localitățile în care temporar nu se va putea face școală?”; “cine îi va învăța pe copii să lucreze cu tableta?”; “cine va stabili când se trece de la un scenariu roșu la unul galben?”
Îmi aduc aminte că acum 35 de ani nu prea aveam pe cine să întreb (Ceaușescu era ocupat cu altele) cum să facem să ducem copilul la creșă la 6 dimineața și să și prindem autobuzul sau trenul împuțit de navetiști care ne ducea la combinat.
Se dovedește încă o dată cât de în urmă suntem în ceea ce privește procesul decizional local fiindcă tot soiul de tâmpiți, de la primari la șefi de instituții, sunt în poziții în care nu au ce căuta. Nu e mai puțin adevărat că și comunicarea guvernamentală lasă mult de dorit.
În acele locuri- foarte puține, de altfel- unde oamenii sfințesc locul, comunitățile se organizează singure, găsesc soluții, inovează, inventează, vin cu idei, nu așteaptă ca cineva de “la centru” să le spună dacă au voie să ia o decizie care privește comunitatea dacă decizia se încadrează în lege, ordonanță, normă, etc.
Ce vreau să spun în final este că din păcate suntem și îndărătnici și neajutorați mintal; cum e mai rău.

—————————————————————————————————–

6 august 2020

Unde ești, Nene Iancule?

Poliția, Jandarmeria, Mascații:
” Putem să intrăm și noi să aprindem o lumânare pentru bietul Emi?”
Bombardierii: ” Nu, bă, n-aveți voi treabă aicea, staț la poartă!”
O babă pe stradă:” Da’ cine a murit maică, de-i atâta lume? Iliescu?”
Poliția, Jandarmeria, Mascații:” Nu, mamaie, unul mai tare ca Iliescu! Și tânăr, bre, săracu’!


7 august 2020

Se poate viziona pe Netflix documentarul în trei episoade “Fear City: New York City vs. Mafia.”
Filmul relatează razboiul din anii ’80 din NYC dus de procurori și FBI împotriva Mafiei care acaparase orașul de decenii. Oamenii legii ajunseseră la concluzia că atâta vreme cât nu se putea proba în fața justiției că mafioții de rând pe care îi arestau primeau ordine de la șefii lor care la randul lor executau dispozițiile celor cinci mari Nași ai celor cinci familii, nu puteau înainta în lupta împotriva crimei organizate deși exista faimoasa lege RICO.
Niște băieți deștepți au venit cu ideea interceptării convorbirilor dintre mafioți; a început o muncă migăloasă, periculoasă și de durată. În final probele s-au dovedit devastatoare. În decembrie ’85 cei cinci capi mafioți au primit pedepse de sute de ani de închisoare.
De ce zic asta? Fiindcă a devenit evident că, păstrând proporțiile, clanurile interlope din București care au pus stăpânire pe oraș au putut face asta doar având conexiuni în lumea politică. Până când structurile de siguranță națională nu vor dori să demonstreze acest fapt evident pentru toată lumea, ei bine, până atunci, vom asista la situații în care poliția și jandarmeria vor sta cuminți la poarta interlopilor privind cu îngăduință cum ăia încalcă legea și le rănjesc în față.


10 august 2020

Orice s-ar spune, pandemia a adus și lucruri bune; poliția a devenit politicoasă, ceva de speriat. Spre exemplu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara ne povestește cum a acționat poliția locală în cazul câtorva zeci de petrecăreți – cred că mulți fuseseră la mare că erau bronzați- care aseară au scos mese în fața blocului, mâncare și băutură, boxe date la maxim cu “ooffff, veața mea” și arde-o Gogule că veața-i frumoasă, ce plm!
Purtătorul de cuvânt IPJ ne spune că “zece persoane au fost ‘invitate’ la secție pentru a da declarații!”
Bravo, băieți, uite, la 2 ani de la 10 august 2018, v-ați dat pe brazdă, nu mai dați cu gaze și pulane în oameni nevinovați, ba chiar i-ați păzit pe interlopi la înmormântarea lui Emi Pian, le-ați distribuit gratuit până și măști și dezinfectanți, ați asigurat ordinea publică ireproșabil. Așa, mă, vedeți că se poate?

————————————————————————————————–

11 august 2020

Cred că dacă coronavirusul ăsta ar putea vorbi, dialogul cu oamenii ar fi cam așa:
El: Puneți-vă, băi, masca când vă întâlniți cu mine!
Noi: Nu vrem, bă, ai înțeles?
El: Renuntați și voi vara asta la concediu la mare, că nu se crapă cerul!
Noi: Hai sictir! Cum să nu mergem, mă, în Grecia? Dacă nu, măcar la noi, pe litoral!
El: Nu vă mai înghesuiți, mă, unul intr-altul, nu înțelegeți?
Noi: Ce, mă, ești tâmpit? Cum să nu stăm la un loc, ce, suntem oameni, nu sălbăticiuni!
El: Mă, nu vă e milă de doctorii ăia, de asistentele alea, voi vedeți cum se luptă cu mine și pe voi vă doare-n cur?
Noi: Aia e treaba lor, de aia și-au ales meseria asta!
El (pentru sine): Tâmpită rasă de oameni!


12 august 2020

Partizanii anti- vaccin au și sărit în sus:” nici măcar Putin nu a îndrăznit să legifereze vaccinarea obligatorie!”
Băi, naivilor- asta că să fiu elegant cu cei care se lasă duși de agenții pro Rusia în România, ăștia din urmă fiind niște ticăloși odioși- voi chiar nu ați înțeles în 20 de ani cine e acest Putin?
Chiar nu ați înțeles “stilul de lucru” al acestui om care conduce Rusia de 20 ani în stilul clasic al KGB-ului? Dezinformare, destabilizarea țărilor unde are interese și mai ales a Occidentului, înlăturarea adversarilor prin asasinate fără urme, plasarea de agenți și tehnologie care să stârnească smintirea de cap a celor care nu sunt in măsură să gândească cu capul lor, etc.
Voi ați uitat că acest om crede și spune public că cea mai mare catastrofă a secolului XX a fost destrămarea URSS și nu războaiele, nu lagărele de exterminare, nu gulagul sovietic, nu sutele de milioane de victime ale comunismului, nu Cernobîl?
Singurul lui obiectiv personal este să conducă Rusia mai mult decât Stalin, nu mai are mult.
Revenind la “marea știre” a descoperirii vaccinului Sputnik ( nume la mișto, nu?) cu care Putin iar a vrut să ia lumea prin surprindere și despre care lumea științifică nu a aflat nimic și are toate motivele să fie reticentă, bineînțeles că vaccinarea e “la liber” adică, “măi băieți, eu nu v-am obligat să îl folosiți, dacă pățiți ceva, asta e, noi am făcut tot posibilul să fie bine.”
Adică, cam cum zicea Moromete:” Da’ ce, bă, Bălosule, am zis io ceva?”


13 august 2020

E bine că mai aflăm și noi cum fut banii publici o groază de “comitete și comiții”; institute și consilii aciuate pe lângă Parlament în care șefi senili și preistorici încasează salarii uriașe pentru NIMIC.
Bunăoară văd acum că există Consiliul Legislativ, înființat acum vreo 25 de ani in care membri loiali partidului sunt numiți pe viață. Președintele acestui Consiliu Legislativ, pe nume Dragoș Iliescu, este un venerabil de 77 de ani, pensionar intre timp, numit acolo de 25 de ani; omul, e clar, suferă de Parkinson, tremură bietul de el din toate încheieturile, incearcă să își tragă masca pe nas dar și-o trage pe ochi fiindcă nu îl ajută mâna care îi tremură vizibil, nu prea înțelege ce îl întreabă reporterul și zice că ar trebui la legiuitorul să schimbe totuși legea care nu prevede ca membri acestui Consiliu să aibă mandate limitate. Adică, mai pe româneste stau acolo până ies cu picioarele înainte sau partidul numește pe altcineva.
Băi, nu vă e rușine, mă, nemernicilor cu sinecurile astea plătite de noi toți pentru ca toți bășinoșii voștri care au ajutat cândva partidul vostru împuțit să fie răsplătiți cu bani grei pentru NIMIC?


16 august 2020

Cică patronii de cluburi de fițe din Mamaia au fost amendați cu câte 5000 de lei pentru nerespectarea regulilor sanitare. Adică câteva sticle de șampanie sau de vodcă. Hai, băi, băieți, ce dracu’!
Pentru comparație hai să vă dau niște cifre, așa, de dragul realității.
În mini vacanța de 1 mai 2018 ANAF a pus la ordinul lui Dragnea câte un inspector la fiecare club de fițe din Mamaia; suma fiscalizată a fost de vreo 1,5 milioane lei. Asta in doar trei zile, imaginați-vă sumele pentru intreg sezonul. Cu un an înainte, când nu se făcuse figura suma trecută prin casă a fost de doar 0,3 milioane.
Sigur că ANAF nu făcuse asta de capul lui; primise ordinul de sus, de foarte sus. Mesajul era clar: băieți, acum știți că noi știm câți bani la negru faceți voi, așa că ia să vedem cu cât cotizați.
Așa că nu va mai mirați de unde atâtea Porsche Cayenne în Constanța care e un oraș falit economic.


17 august 2020

Captain Ahab 2020

Mă tot uit la acest Captain Ahab pe nume Băsescu, la acest matelot pișicher și strașnic băutor de whisky pe care îl studiez din anii ’90. Încerc să îi înțeleg mișcarea asta cu candidatura. De fiecare dată omul ăsta a avut cele mai neașteptate mișcări politice care au surprins pe toată lumea. În 2000 când a câștigat Primăria București, imediat a preluat conducerea PD-ului dându-l la o parte pe Petre Roman. Dacă nu ar fi câștigat nu ar fi putut face asta atât se repede; dar Băsescu, primar de-acum, zicea pe toate posturile:” Primarul Bucureștiului este al doilea după președintele țării ca greutate electorală.”
În 2004, după ce câștigă a doua oară primăria, pe ultima sută, cu o lună înaintea alegerilor prezidențiale, pune un scenă, în direct, in premieră, piesa de teatru:” Dragă Stolo” care are un succes mai ceva ca “O scrisoare pierdută”. Câștigă președinția în ciuda tuturor calculelor. Nu avea nimic de pierdut, chiar dacă nu ar fi câștigat împotriva lui Năstase era eroul: Primarul Bucureștiului care s-a aruncat de unul singur nebun în luptă vrând să salveze țara de PSD, Iliescu și Năstase.
In 2012 se avântă din nou în luptă să își salveze mandatul de suspendarea odioasă și nedreaptă. Își stabilește cartierul general intr-o vilă ca un comandant de oaste asediat. Pledează pentru ieșirea la vot. Când vede că valul împotriva lui riscă să se transforme intr-un tsunami, la jumătatea campaniei întoarce foaia, îndeamnă la boicotarea referendumului și câștigă.
In 2014, în ultima zi a campaniei prezidențiale iese pe post și își îndeamnă “băsiștii” să voteze împotriva lui Ponta; atenție, nu să voteze cu Iohannis ci împotriva lui Ponta.
A facut ce-a facut și a trecut pragul la europarlamentate. Partidul lui e la limita pragului de intrare în Parlament, dacă nu îl atinge, partidul dispare. Mizează încă pe popularitate și se aruncă intr-o luptă, de data asta pierdută din start. A încurcat totul și a stârnit iar taberele. Chiar dacă ia 10% și din cauza lui câștigă Firea, va fi urât de majoritatea oamenilor care gândesc cu capul lor, iar PMP va fi stigmatizat.
Ce vrea, de fapt, acest pirat politic? Este o întrebare pe care și-o pune toată lumea.
Eu îndrăznesc să avansez o ipoteză: pe măsură ce lucrurile vor deveni mai clare odată cu apropierea alegerilor, nu este exclus ca Băsescu să facă o mișcare surprinzătoare. Va ieși public și va spune că el este cel de care depinde câștigătorul. În felul acesta va capta atenția tuturor, toată lumea va aștepta cu sufletul la gură, iar Băsescu va spune cum numai el știe să o spună: “Am decis să mă retrag în favoarea lui ND. Bucureșteni, să țineți minte că Băsescu v-a mai salvat încă o dată de Firea și PSD!” Abia așa va câștiga puncte pentru partidul lui.
Iar el va poza în Captain Ahab, cel care a vrut să ucidă monstrul atât de mult ca să ne salveze pe noi încât e dispus să piară in adâncuri odată cu el înlănțuit în frângiile harpoanelor.


17 august 2020

Noi suntem echipa care va pleca intr-o expediție să căutăm izvoarele Amazonului!
Șeful șerpașilor este Mitică Dragomir -care deja s-a echipat-, consultantul științific este Petre Roman, un om incă tânăr care acum 20 de ani a înotat de la vărsarea Dunării în mare până la izvoarele ei, împotriva curentului! Cornel Dinu este acreditat să rezolve problemele juridice cu băștinașii iar Nea Puiu este traducătorul nostru, știe limba columbiană încă din 1994!
La vâsle va fi Elisabeta Lipă, sunt convinsă că va conduce eroic caiacul prin hățișurile junglei.
Cine sunt eu? Eu sunt șefa expediției, Gabi Firea mă numesc, voi construi o șosea de centură în jurul Amazonului!

Contați pe noi!

—————————————————
18 august 2020

Curcanul graseiat, fudul și tont Călin Anton Constantin… plm, își etalează ideile de modernizare a Bucureștiului în calitate de candidat la Primăria Capitalei.
A început prin a spune că Bucureștiul este “halandala”! Până acum știam doar de “numa’ și tocma'”! Haoleu, ce făcuși, bre, nu mai ai halimandros, haleală?
Am senzația că m-am întors in timp, că sunt prin anul 1992. Acești oameni vechi, expirați, care se agață de putere cu dinții și ghearele s-au desprins cu totul de realitate, demult, nu de acum dar ei nu își dau seama de asta. Limbajul acestui imbecil, accentuat de fudulia cu care spune niște enormități și banalități care îți zgîrie auzul se poate regăsi – pentru cine are ținere de minte- în presa scrisă de la începutul anilor ’90: “Bucureștiul va avea centură până în 1993! În toamna lui ’94 vor începe lucrările la autostrada București- Brașov! Astăzi s-a semnat contractul pentru începerea lucrărilor la nouă magistrală de metrou! A inceput consolidarea clădirilor vechi din București, până la sfârșitul anului acesta (adică 1995) toate clădirile cu risc seismic vor fi reabilitate”!
Cam așa vorbește și idiotul de Tăriceanu: “transportul public ar trebui să fie gratuit; Bucureștiul trebuie să fie un centru cultural, trebuie să aibă un muzeu al tehnologiei; apa o vedem că este murdară dar aerul poluat nu il vedem și ne îmbolnăvește”, etc.
Printre altele mai strecoară și șopârle politice:
” Băsescu când a câștigat primăria se uita cu un ochi la primărie și cu altul la președinție!” Tăriceanu uită că dacă Băsescu nu punea în scenă dramoleta “Dragă Stolo” și nu îl lua de mână să îl facă prim-ministru, boul nu ar fi ajuns acolo nici intr-o sută de ani. Sau (cu emfază, cum ar fi zis Nenea Iancu):” Experiența mea de 30 de ani ca politician și om de afaceri m-a învățat că numai dacă ești perseverent duci lucrurile la capăt. Vreau să vă spun că eu când eram prim-ministru dacă nu urmăream la sânge dosarele de aderare noi nu eram acum în UE!”
Băi frate, sper din tot sufletul ca aceste alegeri să scoată definitiv din viața politică acești oameni. Nici nu poți să le mai spui ticăloși, nemernici sau altfel. Când te uiți la ei simți dezgustul care te cuprinde când te uiți la un galantar cu carne împuțită.


19 august 2020

Domnu’ profesor Virgil Păunescu- alias Vergică Gălușcan- a trecut la ofensivă. Acuză guvernul Orban de rea- credință fiindcă nu alocă finanțare institutului domniei sale, OncoGen, pentru finalizarea vaccinului românesc anti- Covid.
Omul nostru zice că este foarte aproape de descoperirea vecinului care spre deosebire de toate celelalte va crea o imunitate de 11 ani(!!!) nu de câteva luni așa cum sunt alte vaccinuri la care lucrează alți proști fiindcă el are o altă abordare care va situa România în vârful cercetării mondiale.
Cam 5 milioane de euro zice escrocul nostru de serviciu, Vergică, că i-ar trebui să termine cercetarea. Mai spune că era foarte aproape de a primi o finanțare de la britanici dar acum ăia ezită fiindcă s-au gândit așa:” bă, noi am investit miliarde în descoperirea acestui vaccin și dacă îl găsește Vergică înaintea noastră cu doar 5 milioane de la noi nu ne-am făcut de căcat în fața lumii”?
Domnu’ premier, dați-i dom’le, la câți bani s-au cheltuit cu criza asta sanitară ce mai contează? Omul și-a administrat în direct la televizor niște ser în nas că să ne convingă că e aproape de descoperirea secolului și dvs. îl ignorați?
Vergică, mai stai, bă, puțin, să treacă circul cu moțiunea asta și vorbesc eu cu Câțu să îți dea, ce dracu’! Da’ imi promiți că mă pui primu’ pă listă?


21 august 2020

A apărut știrea potrivit căreia autoritățile ruse au refuzat transportul lui Alexei Navalnîi la Berlin deși familia și-a dat acordul. O organizație din Germania a trimis un avion echipat cu medici și aparatură medicală pentru transportul lui Navalnîi la Berlin dar rușii au refuzat susținând că acesta “nu este suficient de sanătos” pentru această operațiune.
Asta dupa ce soției i-a fost refuzată vizita la spital fiindcă “nu avea certificatul de căsătorie și acreditarile necesare”.
Bună mișcarea nemților; i-a forțat astfel pe ruși să recunoască indirect că o dată ce au pus mâna pe el nu il mai lasă să scape viu.
Nu trebuie sa fii analist politic sa înțelegi joaca. Asta este răspunsul lui Putin la criza din Belarus. O intervenție ruseasca pentru a nu scăpa Belarusul din mână ar fi putut genera proteste masive ale opoziției din Rusia și atunci acest dictator odios numit Putin a trecut la ce știe să facă el mai bine: să aplice în continuare metodele kaghebiste de asasinare a adversarilor politici.


21 august 2020

Vedeți, băi, fraților, cât de nedreaptă e lumea în care trăim? Carevasăzică, pe noi ăștia, cetățenii, care mai postăm câte o opinie la adresa politicienilor sau persoanelor publice și ca să ne mai răcorim of- ul mai scăpăm câte o vorbă deocheată ne cenzurează feisbucul că, de, nu suntem decenți în limbaj în timp ce politicienii noștri, de la mic la mare, umblă cu pula-n gură de dimineață până seara.
Și asta nu între ei la șpriț, ci la conferințe de presă sau chiar la tribuna Parlamentului așa cum am văzut în trecutul recent la cretini precum Șerban Nicolae, Bacalbașa, Bichineț, Olguța sau Brăiloiu.
Vă puteti închipui cam cum se porcăiesc ăștia când sunt între ei?
De data asta am descoperit că Romașcanu avea lângă el pe una care l-a completat rânjind:
” Poate le place!” Se referea la pula-n cur pe care Romașcanu le-o promitea jurnaliștilor.
Fir-ați ale dracu’ de jigodii fățarnice!


31 august 2020

Nu știu de ce, dar eu simt că de undeva de sus, de foarte sus, din stratosferă probabil, unor lideri PSD li s-a înfățișat un înger care le-a șoptit suav în ureche:
” Băieți, dacă cumva v-a pus dracul să votați moțiunea aia și să duceți țara în gard pentru mult timp, mai aveți timp să faceți ceva; dacă totuși sunteți atât de tâmpiți și nu înțelegeți asta atunci unii dintre voi s-ar putea să voteze de la Rahova și în 2028.”
Buni și îngerii ăștia la ceva atunci când lucrurile ajung pe marginea prăpastiei din cauza unor iresponsabili.


1 septembrie 2020

Șefilor HoReCa le-a venit inima la loc; se deschid restaurantele! Toți vorbesc despre ce frumos vor funcționa locantele: trasee, distanțe între mese, măști, mănuși, număr limitat de locuri la masă și numai cu consoarta, cumnatul, cuscrul, nașa Reta sau nașul Pantelică.
Frumos, doar că regulile vor funcționa la fel cum au funcționat pentru terase, cluburi sau plaje, adică nu. Fiindcă, altminteri, ce rost mai are mersul la restaurant? Nu tu foiala specifică de la cârciumă, masca-n bot cum te ridici de la masă să faci pipi, nu tu stat la bar inainte de masă la una mică- unde plăcerea-i maximă- nu tu macarene, lambade, pinguini și hore de mână după ce i-ai spus chelnerului precum Lache sau Mache:” “băiete, să mai vină una!”
Așa că, băieți, înainte de a vă bucura, să vedem dacă vă vin clienții; eu m-aș bucura să vină, dar mă cam indoiesc. Mama lui de Covid, ne ia plăcerile una câte una.


2 septembrie 2020

Când eram elev, în școala din Constanța în care învățam, încălzirea se făcea cu lemne; femeia de serviciu, o bătrână ponosită cu un șorț murdar intra tiptil în clasă, chiar în timpul orelor și mai răscolea cu vătraiul jarul aruncând câte un lemn gros pe foc în soba de teracotă. Operațiunea asta ajunsese să fie normală, nimeni, nici noi nici învățătoarea (pe urmă profesorii) nu o mai băgam în seamă. Pe cei care stăteau in bănci lângă sobă îi mai apuca piroteala in timpul orei iar în pauze ne hărjoneam în jurul sobei de teracotă, cei mai friguroși stăteau pe rând cu spatele lipit de plăcile maronii ale sobei iar ceilalți ne împingeam în curierul înțesat de hainele care amortizau căderile.
Au trecut de atunci cam 55 de ani. Statisticile ne spun că azi, din aproximativ 6700 de școli (de trei ori mai puține decât bisericile), 3500 se încălzesc cu lemne; nici cei 25 de ani de “societate socialistă multilateral dezvoltată” ai lui Ceaușescu, nici cei 30 de ani de tranziție nesfârșită din care 13 de apartenență UE nu au reușit să rezolve această problemă esențială care ar fi costat probabil mai puțin decât au furat doar câțiva afaceriști de marcă ai tranziției.
De asta este cel mai complicat de gestionat problema redeschiderii școlilor; a vorbi de tablete pentru elevii din cele 3500 de școli cu încălzire pe lemne este ca și cum i s-ar fi oferit un telefon mobil bătrânei femei de serviciu care se strecura în clasa mea acum 55 de ani să mai arunce câteva vreascuri pe foc în timp ce profesorul ne povestea cât de mare a fost Ștefan cel Mare și cât de viteaz Mihai Viteazul.


3 septembrie 2020

Aflăm azi de la Comisia Europeană că a fost aprobată suma de aproape 875 de milioane euro pentru începerea lucrărilor la mult așteptata autostradă Sibiu-Pitești. M-a apucat o furie de-mi venea să sparg prin casă. De ce, măi, nemernicilor de la PSD care ați guvernat din 2012 până la finalul lui 2019, ne-ați furat 8 ani din viață când astăzi am fi putut să circulăm și noi ca oamenii de la Constanța până la Nădlac? De ce să mai așteptăm încă 6-7 ani? Că așa ați vrut voi, nu? Câtă nemernicie și cinism! Cum să nu te sufoci de furie când te simți ca pe vremea lui Ceaușescu care fiindcă AȘA VOIA EL ne ținea în foame, frig și întuneric ca să facă aiurea nu știu ce fabrici și combinate necompetitive și inutile? Barem boul ăla făcea ceva, fără sens, evident, dar voi, VOI, ticăloși nenorociți ce sunteți nu ați produs nimic în afară de hoție, impostură și minciună!
Ponta, mitoman și ticălos ce ești, tu mai ai tupeul să vorbești, să dai sfaturi și să mai aspiri și la președinție în 2024? Tu?
Dragnea, tu vrei să ieși de la Rahova când ar trebui să stai acolo 100 de ani?
Alo, voi, bandiți și ticăloși pesediști, gândaci ieșiți din toate cotloanele și găurile unde mureați de foame fiindcă erați prea idioți să stați pe picioarele voastre fără partidul vostru nenorocit și odios, voi mai vreți la guvernare?
Să plecați dracului în găurile de unde ați venit, să stați acolo și să vă ronțăiți averile furate cu cinism și lăcomie până veți crăpa și vă vom uita cu totul!


Scrie un Comentariu/Intrebare

Adresa de email nu se va publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

clear formSubmit