10 iunie 2020

Cei de vârsta mea, adică 60+, își aduc aminte de filmul ” În arșița nopții” din 1967, film cu multe nominalizări la Oscar și câștigător a două premii. În rolurile principale, Sidney Poitier, un detectiv de pe coasta de est trimis să investigheze o crimă intr-un orășel din Mississippi și Rod Steiger, polițistul orășelului unde s-a comis crima.
Investigatorul Virgil Tibbs- adică Poitier- ajunge la concluzia că unul din venerabilii orașului- ai căror strămoși fuseseră mari proprietari de sclavi- trebuie anchetat și el întrucât îl poate duce spre o pistă în aflarea autorului crimei. În timpul discuției aprinse venerabilul domn consideră că detectivul- negru precum ciocolata- i-a adresat o întrebare nepoliticoasă și îi arde acestuia o palmă. Instantaneu, Tibbs îi întoarce palma. Toată lumea din cameră încremenește, polițiști, servitori, aghiotanți. Bătrânul își revine cu greu din șoc după care spune:” Unde am ajuns! Doar cu puțini ani în urmă, aș fi pus să fii împușcat ca un câine pentru asta și nu mi s-ar fi întâmplat nimic!”

Hai să interzicem toate filmele care ni se par rasiste.


11 iunie 2020

Plan de evadare în caz de Revoluție Culturală

Azi-noapte am avut un vis groaznic: se făcea, nu știu cum dracu’, că stăteam de vorbă cu însuși Mao! El ședea pe o piatră și îmi povestea despre “Marșul cel Lung” și “Marele Salt Înainte”. Când a ajuns la “Revoluția Culturală”, s-a aprins dintr-o dată, și-a scos șapca și și-a descheiat tunica – ceea ce în mintea mea, pentru Mao, echivala cu o poză porno- și a început să deseneze febril în praful de la picioarele lui niște scheme ca să mă facă să înțeleg mai bine chestia aia. Am făcut un efort supraomenesc să mă trezesc; mă simțeam ca după o noapte de mărșăluit printr-o junglă asiatică. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă reped la locul unde am filmele de colecție, urmează biblioteca. Am schițat un plan nebunesc; am să adun filmele și cărțile compromițătoare și le voi ascunde în boxă. Acolo voi săpa cu picamerul -găsesc să cumpăr unul la Dedeman- o groapă care dă în conducta de canalizare care se varsă în mare, la 200 de metri de bloc. Dacă lucrurile degenerează și încep perchezițiile mă voi târî precum Tim Robbins în ” Închisoarea Îngerilor” cu pachetul de cărți și filme legat de picior prin conducta de canalizare și ajung in marea care mă va curăța de mizeria traseului.
Hai că e bun planul, mă gândesc cu tristețe la cei care stau în centru, ei pe unde vor ieși oare?
Am să fac un plan și pentru ei, gata, am plecat la Dedeman să-mi iau picamer!


12 iunie 2020

America a luat-o razna rău de tot. Toate bubele vechi de zeci de ani se sparg una câte una și crează o degringoladă generală vecină cu nebunia contaminând rapid pe toată lumea de la politicieni la oamenii obișnuiți. Trump își continuă consecvent politica de dezbinare iresponsabilă turnând gaz peste foc intr-una, Biden ține discursuri goale de conținut cu o mască neagră atârnând de o ureche de parcă e un bătrân senil scos dintr-un azil, dezmoșteniții eterni ai Americii își revarsă furia pe orice le iese în cale, forțele de ordine nu prea mai știu ce e corect să facă și ce nu, oamenii raționali, câți au mai rămas, privesc neputincioși la nebunia din jurul lor așteptând ca cineva providențial să rezolve haosul, manipulatorii din media smintesc oamenii de cap in funcție de interesul fiecăruia. Peste toate, epidemia face ravagii în continuare fiindcă nimeni nu mai ține cont de nimic, specialiștii construiesc modele matematice anunțând entuziaști că vor mai muri încă o sută de mii de americani până în septembrie- wow, ce buni suntem noi la teoria probabilităților, vedeți?- economia se duce în cap, șomajul, temporar sau nu, afectează 40 de milioane de oameni, nebunia rasistă și anti-rasistă atinge forme de revoluție culturală chineză.
America, nu te vad bine deloc, wake-up, darling!


15 iunie 2020

Motto: “Leftere, dacă nu mă duci în Thassos vara asta, mă omor, să știi. “

Cam așa și cu românașii noștri, băi frate! Fără concediu și in vara asta în Grecia, Bulgaria,Turcia, tușesc! Obligatoriu, nene, altfel ai terminat-o cu mine Popescule, auzi, nici nu discut! Nu contează ce se poate întâmpla, că se expun inutil la riscuri, că e posibil să intre in vreo carantină, că așteaptă ca tâmpiții la vamă zeci de ore cu mașinile burdușite cu bagaje- de la corturi și saltele de plajă la tigăi și cratițe-, cu copii mici stând în soare. Nu, frate, nici nu concepem să nu mergem in concediu in Grecia, ați auzit?, lasă că grecii sunt băieți buni, s-au organizat ei să ne ofere servicii în siguranță.
Concediul în Grecia a intrat în tradiția românească alături de tăiatul porcului și pupatul moaștelor. Poate să cadă cerul, să vină mama covidului, noi nu renunțăm la concediul în Grecia pentru nimic în lume! Lasă că Dumnezeu ne va ajuta, și Dumnezeul lor e ca al nostru, ortodox!
Pregătiți-vă de o avalanșă de poze pe FB cu vacanțele din Grecia: Nelu și Coca la seara grecească dansând sirtaki, Gigi și Mimi cu burțile gingașe oglindindu-se în Mediterana, Gogu și Tanța mâncând souvlaki la terasă!

Stați, băi, acasă, că nu se crapă pământul dacă nu mergeți o vară în Grecia, ce dracu’! Ați uitat că înainte săreați în sus de bucurie dacă prindeați un bilet la Căciulata prin sindicat si povesteați asta până venea Revelionul? Fiți dracului mai modești că face piciorul mic și fin. Nu pleacă Grecia de acolo, stați cuminți. Aveți cum să vă petreceți concediul și altfel anul asta dacă aveți puțină minte.


23 iunie 2020

A început lumea să vină la mare la Constanța. În blocul în care stau, un bloc obișnuit doar că e foarte aproape de mare, mulți proprietari își închiriază apartamentele. E un vecin care și-a făcut de ani de zile un business din asta; el s-a mutat la Năvodari și bagă mare. Nu il interesează ce hram poartă chiriașii sezonieri; 80% par a fi din cei care muncesc afară și vin în concediu să își aducă familia la mare. Vin cu mașini second hand- neapărat Audi sau Mercedes- cu numere de UK sau Germania. Unii sunt gata bronzați nu stiu ce dracu’ mai vin la plajă. Azi a sosit o serie nouă, m-am întâlnit cu ei jos; 10 adulți și trei copii mici. Apartamentul are 70 de mp, ca si al meu, confort, nu glumă. Nu păreau să fi auzit de măști sau de dispensere cu dezinfectant deși e montat unul în holul blocului, eu mi-am pus unul și la ușă, pe hol, poate are vreun om nevoie. Tot ce am făcut a fost să le atrag atenția să nu se urce toți în lift deodată că îl strică, cum s-a mai întâmplat și în alte dăți.
De câte ori intru într-o benzinărie, prăvălie sau supermarket dialogul meu cu personalul este aproximativ același:
Eu: Afișul ăla de pe geam cu obligativitatea purtării măștii este pus degeaba acolo?
Ei: Noi le spunem, domnu’, dar dacă nu înțeleg, ce să facem, să ne luăm la bătaie cu ei?
Eu: Păi, și, ce e de făcut?
Ei: Mai trece câteodată locala p-aici, le mai dă câte-o amendă…
Păi bine, măi Marcele, atunci de l-ați mai bătut pe Spartacus?


26 iunie 2020

Am văzut și eu întâmplător secvența cu așa-zisul interviu din pușcărie al lui Dragnea făcut cu madama aia scârboasă care îi scotocea în poșetă proastei de Dăncilă când aia mergea să facă pipi. Am avut senzația că văd un fragment din “Mizerabilii” lui Hugo; Dragnea, un fel de Thenardier, un mărunt șef de bandă de hoți încolțit de poliție iar Alexandreasca, o muiere rea și stricată iremediabil la fire, o codoașă bătrână care își regretă șeful și vremurile glorioase de altădată când mahalaua era doar a bandei lor.
Niciodată Dragnea nu a părut mai autentic decât acum; un țăran de câmpie, un dunărean autentic îndârjit și viclean, hotărât să iasă din praful Bărăganului și să fie șeful tuturor, care după o fulminantă și neînțeleasă ascensiune a revenit la statutul său originar: acela de mărunt afacerist local, cârciumar de comună, mecanic de mașini care își repară singur hârbul cu care cară marfa, care mai meșterește garajul, poarta de fier de la curte sau scara de la beciul unde iși ține navetele cu vin și damigenele cu țuică. De la mutră și până la limbaj, Dragnea mi s-a părut în această secvență că el însuși se miră cum de a putut ajunge atât de sus, practic omul cel mai puternic din România între 2016 și 2019.

Există oameni care rămân autentici și când au puterea și când nu o mai dețin. Dragnea este autentic doar acum, în pușcărie, când puterea a dispărut definitiv. Așa ceva am mai văzut la cuplul Ceaușescu.


28 iunie 2020

De 20 de ani stau într-un bloc- absolut obișnuit- care însă are avantajul că este la 200 de metri de malul mării. În fața blocului este- încă- un teren viran cam de un hectar pentru care am înțeles că se duce o luptă acerbă între niște rechini imobiliari în cârdășie cu primăria și noi, cetățenii care am vrea un parc.
De la fereastră văd drumul care duce la plajă. Azi e nebunie, de când stau aici nu am văzut niciodată atâta omenire venită la mare. Zici că e talcioc; câmpul s-a umplut de mașini, e furnicar de lume. Popor, nu glumă, hoarde de oameni despuiați nerăbdători să meargă la plajă, la bere, la baie in mare. Nu prea mai ai unde parca mașina, pe bucățica de plajă e ca la meci, în apă la fel. E o aglomerație de groază, mai abitir ca în oricare alt an, mă uit pe geam și caut să înțeleg ce se întâmplă dar nu reușesc. Parcă a dat strechea în oameni. La mine în apartament muzica curge încontinuu, în surdină, de obicei rock și pop, din când în când se difuzează anunțuri cu “poartă mască, fii responsabil, arată că îți pasă, etc.” și mă simt confuz, am senzația că trăiesc în trecut când la televizor Ceaușescu vorbea despre visul de aur al omenirii, comunismul, iar eu mă întrebam de unde să fac rost de lapte praf Humana pentru copii.
La știri văd că nu suntem singurii care ne comportăm așa și devin și mai confuz.

Înseamnă că omenirea chiar simte că vrea un reset total chiar dacă nu știe să spună asta într-un mod coerent.


29 iunie 2020

Știre: un retardat din Dolj a văzut și el pe Discovery un documentar despre supraviețuire în condiții vitrege și a zis să încerce și el; așa că a plecat în tricou și sandale în munți, s-a legat cu un lanț de un copac și aruncat cheia, cică așa a văzut el la Bear Grylls în serialul lui despre supraviețuire. Când a înțeles că el nu e Grylls ci un handicapat mintal a început să zbiere după ajutor; a urlat ca boul două zile până l-au auzit niște ciobani care au alertat autoritățile și l-au scăpat pe prost. Nilă al lui Moromete era Einstein pe lângă ăsta.
Măi bine îl mâncau lupii, scăpa lumea de un imbecil inutil.


8 iulie 2020

Motto: “Nimic nu e mai tragic decât irosirea talentului.”
“Nimănui nu îi pasă cu adevărat.”

Cele două afirmații de mai sus sunt două replici dintr-un frumos film regizat de Robert de Niro în 1993 intitulat “Poveste din Bronx”. Filmul istorisește povestea devenirii unui puști crescut intr-un cartier de mafioți italo-americani din Bronx. Puștiul este fascinat de viața șefului mafiot Sonny (interpretat excepțional de Chazz Palminteri) care îi călauzește viața puștiului altfel decât și-a făurit-o el pe a lui; adică îl învață să devină un om adevărat, realist și principial.
Există în film o secvență care mie mi se pare că seamănă cu ceea ce se întâmplă azi cu noi toți.
Intr-o zi, în localul italian al șefului poposește o gașcă de motocicliști hipioți; deși nu sunt clienții obișnuiți ai localului, Sonny decide să le permită să bea o bere mai ales că șeful hipioților îi spune:” Vom respecta regulile casei, vrem doar să ne răcorim cu o bere și plecăm mai departe, îți mulțumim că ne permiți asta.”
După puțin timp hipioții moticicliști își dau în petec: îl iau la bătaie pe barman, sparg, îl insultă pe Sonny uitând de promisiunea făcută.
Șeful mafiot îi privește calm, cheamă un locotenent căruia îi șoptește ceva la ureche, se îndreaptă spre ușa pe care o încuie, bagă cheia în buzunar și le spune derbedeilor care își fac de cap in localul lui: “Ați promis că beți o bere și plecați. Acum nu mai puteți pleca deloc”.
Pe ușa din spate intră haidamacii lui Sonny cu bâte de baseball în mână, îi sparg pe derbedei și îi aruncă afară din local.
Ce asemănare există cu situația noastră de azi? Există, fiindcă dacă guvernul ar rescrie scenariul filmului, Sonny ar fi trebuit să le zică derbedeilor:” Măi băieți, nu e frumos ce faceți, ați promis că veți respecta regulile, aoleu, nu se poate, imi distrugeți localul, hai, mai băieți, vă rog, respectați ce ați promis!”
Un singur lucru trebuie înlocuit: bâta de baseball trebuie să fie LEGEA.
Iar replicile din motto-ul postării trebuie ușor modificate:
” Nimic nu e mai tragic decât irosirea puterii.”
” Când guvernezi trebuie să îți pese cu adevărat de oamenii nevinovați, nu de derbedei.”


11 iulie 2020

Iohannis și Orban au devenit penibili tot făcând apel la “responsabilitatea românilor”. Băi, când ați văzut voi chestia asta la nivel de țară?

Până la urmă coronavirușii ideologici au câștigat. Cei care fâlfâie prin fața nației iresponsabile, superficiale si îndărătnice mesajele anti-Covid, anti-carantină, anti-izolare, anti-vaccinare, anti-reguli, etc., începând cu PSD care o face folosind pârghiile puterii parlamentare, continuând cu BOR(care o face mascat, curvește), cu CCR care o face solemn, îmbrăcată în capoate vișinii, cu Avocata care o face ticălos printre lecțiile de drepturi și libertăți cetățenești învățate pe vremea când era prietena lui Soros și terminând cu alde Puric și alții(unii năimiți cu lucruri importante, alții plătiți la bucată, alții imbecili agresivi).
Aceștia din urmă o fac în stilul cenaclului Flacăra de pe vremuri: suntem aici de mii de ani, am trecut noi prin altele și mai și, avem șapte vieți în pieptul de aramă prin care nu intră nici mama virusului, alții vor să ne îngenuncheze și să profite de bogățiile noastre, noi suntem făuritorii miturilor universale Meșterul Manole și Miorița care ne arată că nimic durabil nu se creează în Univers fără sacrificiu. ( BTW, am un prieten care atunci când se îmbată recită Miorița cu comentariile lui acide și când ajunge la versurile cu “măicuță bătrână cu brâul de lână, pe toți întrebând…” se oprește și zice înfuriat: auzi, bă, ăsta după ce că nu e dispus să se lupte pentru viața lui, o mai minte și pe mă-sa cum că s-a însurat!”)
Ei, și uite că până la urmă se pare că acești ticăloși au simțit mai bine cum să vibreze coarda asta valahă păcătoasă a nației și să îi smintească la cap pe mulți care altfel, mai cu vorba mai cu bățul ar fi înțeles că niște măsuri destul de simplu de ținut- portul măștii în primul rând- ne-ar fi ferit de o explozie a cazurilor.
Culmea este că bandiții de la PSD care vor destabilizare pentru a prelua puterea și a organiza ei alegerile, dacă s-ar întâmpla asta, ar institui imediat măsuri draconice și toți acoliții lor și-ar schimba radical discursul și vor spune că haosul existent se datorează guvernului liberal care nu a fost ferm, care nu a luat măsuri la timp, care a permis relaxarea prea devreme, etc; vor spune că guvernul liberal bagă pesmet în cârnați și de aia ne dau afară “ăia, de la noi din UE”, vorba reclamei de la televizor.

13 iulie 2020

Mă uit consternat la idioții care apar ca ciupercile după ploaie și urlă că apucații: “legea carantinei este neconstitutională, îngrădește drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor! Vom fi luați de pe stradă pentru un strănut de către poliția medicală! Vom fi arestați după bunul plac al medicilor și al guvernului! Vom fi torturați în spitale! Va fi dictatură sanitară!”
Unii dintre ei sunt niște “vițeluși tineri”- vorba lui Andrei Pleșu- care nici nu știu cum îi cheamă cu buletinul în mână, care n-au citit o carte serioasă în viața lor dar care au înțeles că datul din gură poate aduce beneficii mai mari și mai rapide decât munca serioasă.
Mulți sunt însă curve politice bătrâne, tot așa de boi ca si cei tineri- intelectual vorbind-, care își văd baronatele în primejdie: Buzatu, Arsene, Solomon, etc. Pun pariu că toți ar avea dificultăți majore dacă ar fi puși să explice concepte despre drepturile omului, statul de drept, etc.
Păi, voi vorbiți despre îngrădirea drepturilor și libertăților cetățenești, măi nemernicilor?
Ati uitat când vă rupeați palmele strigând “Ceaușescu, PCR!” până vă sărea scuipatul din gură? Ați uitat vremea când dacă prindeați un bilet de concediu prin sindicat la Căciulata ziceați că ați întâlnit fericirea fiindcă atunci nici nu auziserăți de Mykonos iar Thassos credeați că e vreo zeiță greacă din “Legendele Olimpului” auzită la vreo lecție de istorie la școala din sat?
Ați uitat când mergeați în decembrie la “rectificat” porumb cu școala sau întreprinderea?
Vai de capul vostru de țopârlani împuțiti care
v-ați lăsat opincile și gumarii la bariera din sat și acum vorbiți de “încălcarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor” doar să nu cumva să vă pierdeți libertatea de a fi în continuare jupâni peste județele voastre transformate in moșii.
Scârboasa rasă de oameni.


14 iulie 2020

Nu sunt nici sociolog, nici expert in psihologia maselor dar imi aduc aminte de poveștile auzite de la bătrâni pe vremea când eram copil; oameni care trecuseră prin războaie și alte nenorociri la scară socială mare. Toți spuneau același lucru, așa, cu vorbele lor simple iar concluzia era una singură: înainte și după o mare nenorocire globală oamenii se comportă nebunește, nu mai țin cont de reguli sociale, de rațiune, nu mai au discernământ, au un apetit nebun după distracție și petrecere de parcă mâine ar veni sfârșitul lumii. “Parcă dădea strechea în oameni” spuneau bătrânii făcându-și cruce.
Judecând după comportamentul omenesc de azi, peste tot în lume, se pare că am fi abia la începutul unei astfel de nenorociri.

21 iulie 2020

În vremea comunismului aproape toată populația României era unanim conștientă de faptul că trăiam intr-o minciună generalizată: totul, de la presă, televiziune, adunări, congrese, discursurile lui Ceaușescu, absolut totul era o minciună sfruntată despre visul de aur al omenirii, despre fericirea de a trăi în comunism, despre marile realizări, despre producția la hectar, despre patriotism, etc., și toată lumea, indiferent de nivelul de educație, inclusiv propovăduitorii propagandei mincinoase știau că este o minciună uriașă, o minciună groasă, brută, in care nu credea nimeni dar care era acceptată formal, de nevoie fiindcă trăiam intr-un regim totalitar.
Astăzi, dupa 30 de ani, o mare parte din oameni este dispusă să creadă minciunile zilnice care ni se vâră în cap, tot așa de metodic, dar subtil, sofisticat, cu mijloace parșive, deși, spre deosebire de atunci, în fiecare secundă putem protesta în fel și chip împotriva acestor minciuni tot așa de sfruntate ca și atunci.
De ce oare?
Sigur, prăbușirea sistemului de educație poate fi o explicație, dar nu suficientă. Mai trebuie să fie și altceva la mijloc.

22 iulie 2020

O grămadă de oameni, inclusiv din lista mea de prieteni bolborosesc indignați despre suma ridicolă primită de România de la UE în urma negocierilor dure de săptămâna asta. Cum, doar atât? Iohannis, ești penibil, habar nu ai să negociezi pentru țara ta, pentru poporul tău, și asta fiindcă nu simți rrromânește, liftă păgână, huo! Iar suntem proștii Europei, iar ne-am ales cu firimiturile de la masa bogaților!
Pe mulți din cei care latră, dacă îi întrebi cam cât e PIB-ul României, bugetul consolidat, deficitul, etc. pun pariu ca habar nu au.
Dacă le spui care a fost capacitatea României de absorbție a fondurilor europene în exercițiul precedent se uită ca curca în lemne.
Ăștia nu știu, spre exemplu, că suntem pe primele locuri la ponderea salariilor în sectorul public și pe ultimele locuri la gradul de colectare. Nu știu că doar ponderea salariilor si pensiilor în buget este de 67% din buget și peste 20% din PIB.
Imbecilii ăștia nici nu vor să accepte evidențele autohtone: bunăoară, orașele si chiar unele comune administrate de primari pricepuți și dedicați comunităților au făcut adevărate bijuterii din localitățile lor cu fondurile europene, uitati-va la Oradea, Cluj, Alba-Iulia, Sibiu, etc. în timp ce Alexandria lui Dragnea sau Vasluiul lui Buzatu au rămas ca în anii ’50 fiindcă fondurile europene au luat alte direcții.
UE e de vină! urlă dacii liberi făcându-se că nu văd că dacă nu ne luau ăștia la remorca lor eram acum precum Moldova, Ucraina, Belarus sau Serbia. UE “a înghițit” 3-4 milioane de români plecați la muncă care au trimis in țară câteva miliarde de euro anual și asta de ani buni. Tot UE a înghițit și pegra noastră socială care s-a dus acolo la furat, cerșit, prostituție și trafic de persoane.
Aaa, să ne înțelegem, UE nu este icoană, are și UE politrucii ei, bandiții ei, imbecilii ei. Dar fără hoții noștri, fără politicienii noștri care au acceptat să vândă pe spăgi grase tot ce se putea vinde bandiților cu ștaif din Europa și alte părți nu s-ar fi putut face toate deal-urile mârșave în 30 de ani.
Nu din cauza UE nu avem măcar 2 autostrăzi cap-coadă în 30 de ani, hai, nu 12000 de km ca Spania, dar măcar 2000. Nu din cauza UE nu avem în 30 de ani o centură a Bucureștiului de zici că ești în Cecenia de pe vremea lui Dudaev sau Basaev. Nu din cauza UE nu avem spitale și școli, infrastructură sau sisteme de irigații. Nu din cauza UE avem poluare și defrișări, noi poluăm și defrișăm.
80 de miliarde înseamnă o sumă cu care am putea în cinci-șase ani face un salt uriaș în dezvoltarea țării. Dar mă tem că nu va fi așa: aceiași bandiți vechi plus alții noi-din toate partidele, să ne înțelegem- discută acum în spatele ușilor închise: “Gogule, hai mă, că avem treabă pentru următorii ani, avem o oaie grasă de rupt.”

————————————————————————————–

24 iulie 2020

Sunt constănțean de o viață dar niciodată nu am văzut nebunia de pe litoral din vara asta. Pare că toți românii s-au vorbit să vină la mare, cu mic, cu mare, de parcă lumea s-ar sfârși mâine și nimeni nu va mai apuca să își ia iubita, nevasta, amanta în brațe și “să ne-aruncăm în mare, împleticiți în sare și-n guvizi” cum cânta pe vremuri Șeicaru la cenaclul Flacăra în vremea comunismului.
La începutul verii, corifeii turismului românesc, Mohammad Murad-aspirantul la fotoliul de primar al Constanței-, Demetriade- șeful ANAT, cu figura lui impenetrabilă și vocea gâjâită de zici că e Don Corleone însuși- sau Corina Martin, pupăza turismului estival, nelipsită de la petrecerile lui Mazăre unde era Regina Tomiris aruncându-și privirea verzuie peste mulțimea pestriță adunată ca la circ- așadar acești oameni de bine din turismul românesc tunau și fulgerau împotriva guvernului care nu dădea mai repede ordonanțele de relaxare să vină lumea la mare, că ei jură că vor respecta toate măsurile de protecție anti Covid.
Ete, na! Banii să vină, pulimea să vină la marea noastră neagră că respectarea măsurilor nu mai e treaba noastră, e treaba turiștilor, a guvernului, a spitalelor, a oricui altcuiva.
Nimeni nu respectă nicio regulă, sunt convins că în câteva saptamani Constanța va deveni zona carantinată fiindcă este imposibil ca la atata puhoi de oameni care nu respectă reguli minimale să fie altfel.
Premierul spunea zilele trecute intr-un interviu că s-a ajuns până acolo încât patronii de terase și cluburi au spioni infiltrați în echipele de control care îi anunță când vine controlul astfel încât totul să pară în regulă, până acolo s-a ajuns cu mafioții. Adică, mai pe românește, mai bine o șpagă grasă unui corupt din administrație decât să îmi închidă terasa fiindcă mă doare-n cur de reguli, consecințe, etc.
La toamnă, fie ce-o fi! Noi ne-am scos banii și în vara asta cu tot Covidul lor. Hai că suntem deștepți, mâncați-aș gura, după noi potopul!


28 iulie 2020

Scriam într-o postare anterioară:

“Conspiraționistii” își fac propaganda în stilul cenaclului Flacăra de pe vremuri: suntem aici de mii de ani, am trecut noi prin altele și mai și, avem șapte vieți în pieptul de aramă prin care nu intră nici mama virusului, alții vor să ne îngenuncheze și să profite de bogățiile noastre, noi suntem făuritorii miturilor universale Meșterul Manole și Miorița care ne arată că nimic durabil nu se creează în Univers fără sacrificiu. ( BTW, am un prieten care atunci când se îmbată recită Miorița cu comentariile lui acide și când ajunge la versurile cu “măicuță bătrână cu brâul de lână, pe toți întrebând…” se oprește și zice înfuriat: auzi, bă, ăsta după ce că nu e dispus să se lupte pentru viața lui, o mai minte și pe mă-sa cum că s-a însurat!”)

Ei bine, m-a uns pe suflet profesorul Rafila -chiar acum pe Digi24- care a spus cam același lucru pe care îl zicea amicul meu hâtru:
” Mie imi place Miorița-zice Rafila- dar ceea ce nu imi place este că ciobanul tot scrie într-una scrisori de adio în loc să învețe să se apere, mai ales că este avertizat.”
Bingo! Bravo, domnule profesor!

30 iulie 2020

Cică Neculai Onțanu se reîntoarce în PSD urmând să candideze la Primăria Sectorului 2 București.
Îmi vine să zic și eu precum Joaquin Phoenix în Gladiatorul: “Maximus, Maximus… soldatul ajuns general; generalul ajuns sclav; sclavul ajuns gladiator; gladiatorul care a ajuns să îl sfideze pe împărat..”
Așa și eu: ” Neculai, Neculai…maistrul constructor ajuns consilier din partea PSM; consilierul ajuns primar din partea PSD; primarul ajuns general de brigadă din partea UNPR; generalul ajuns doctor în științe sociale și informații; doctorul plagiator ajuns la DNA fiindcă e un hoț ordinar; hoțul care a scăpat de acuzații și vrea să se reintoarcă la Primăria pe care a condus-o 16 ani în trecut”.

Nicio legătură între cei doi generali, Maximus și Onțanu, doar așa, de dragul dialogului.


31 iulie 2020

Mă uit la meci dar gândul imi zboară aiurea. Dumnezeule, au trecut doar 5 luni de când trăim această nebunie dar mi se pare că a trecut un veac. La finele lui februarie toată lumea îl căuta pe italianul care adusese boala în scumpa noastră țară. Unde e italianul, găsiți-l odată pe italianul ăla, futu-i mama lui de italian care n-a avut ce face și a venit în Gorj, la noi! Când, în sfârșit, a fost depistat pe camerele de filmare instalate pe ulița satului, toată lumea a răsuflat ușurată: Gata, avem pacientul ZERO, ceea ce Italia nu a avut, așa că putem gestiona treaba ca la carte. Doctorul național Cercel apărea în fața nației spunându-ne cum a izolat el ermetic primul pacient în spitalul lui, cum îl tratează pe ăla cu ciorbă, pacientul intra în direct la televizor și spunea că nu înțelege de ce mănâncă ciorba la spital și nu o mănâncă acasă fiindcă el se simte bine și nu are niciun simptom iar noi luam cu asalt super- marketurile să ne facem provizii că nu se știe, omul gospodar așa face.
La televizor secretarul de stat Nelu Tătaru ne spunea că sunt pregătite 4 scenarii, primul până la 25 de contaminați, al doilea până la 75, al treilea până la 100 iar de acolo e jale, intrăm deja în scenariul 4, ultimul! Noi ziceam “ăhă, până la o sută mai avem nene, deocamdată avem unul și ăla n-are nici pe dracu’, mănâncă ciorbă “! Hai, totuși să mai luăm niște făină, mălai, conserve, lămâi și hârtie igienică multă că vin vremuri căcăcioase, vorba lui Bulă.
Au trecut 5 luni de atunci și avem 50 de mii de bolnavi, 2400 de morți și 400 la ATI. Ne așteaptă un drum lung și greu. Peste alte cinci luni ne vom aminti de 1 august cum ne amintim acum de 1 martie.
Dacă omului nu i-ar fi fost dată puterea obișnuinței ar fi înnebunit.

Scrie un Comentariu/Intrebare

Adresa de email nu se va publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

clear formSubmit