2 aprilie 2020

Știre: un medic a povestit că la ieșirea din gardă a fost legitimat de o polițistă. După ce aceasta a constatat că omul e intr-adevăr medic și vine de la spital, a luat poziția de drepți și l-a salutat pe doctor cu mâna la chipiu!
Așa, mă, bravo!!! Măcar atâta să ne învețe blestematul ăsta de coronavirus: să ne (re)căpătăm respectul față de oamenii care își fac datoria, mai ales în momente din astea cumplite. Așa cum a zis bătrânul Winston pe vremuri:” În momente de cumpănă nu e suficient să spui doar “I will do my best”. Trebuie să “get the job done”!

Hai, oameni buni, că se poate! Dacă nu acum, când?


3 aprilie 2020

Cine îl sfătuiește pe Iohannis? Sau este atât de încăpățânat încât nu ține seama de sfaturi? Cum poți să anunți de la nivelul ăla că le dai la doctori 500 de euro în plus la leafă? Cum poți tu să vorbești de cifre de acolo? Are cine să spună cifre, tu spune cuvinte care sa valoreze pentru medici 1 milion de euro!
Asta de numește “lack of greatness”, adică micime, mercantilism, aspirații mici, o căscioară, o slujbușoară, o lefșoară, o pensioară. Pe lângă Iohannis, Zorba era un titan deși nu avea nimic. Dar avea măreția în sînge, el putea să îți dea de la el toată lumea pe care o avea în palma lui de zeu.
Să nu îi mai aud pe boii care îl acuză pe Iohannis că a furat casele fiindcă nu a furat nimic. Așa le-a făcut, așa, ban peste ban din meditații, mai luăm o căsuță, ne-a mai dat 100 de euro la leafă, îi punem deoparte și dăm avansul la o altă căsuță, cam dărăpănată ea, dar când ne indexează leafa din nou de la 1 ianuarie mai punem deoparte 50 de euro pe lună și în decembrie facem acoperișul.
Ăsta este un comportament normal pentru un om chibzuit si așezat dar pentru un om obișnuit, pentru un “ordinary man” nu pentru cineva care trebuie să degaje “greatness” prin fiecare acțiune pe care o face. Un general care merge pe câmpul de luptă după o bătălie îngrozitoare și vede un rănit tremurând de frig căruia îi dă mantaua sa cu fireturi aurite și el rămâne în tunică, aia e măreție. Un om simplu care îi dă toți banii lui din buzunar unui amărăt aflat intr-o cumpănă cumplită chiar dacă știe că mâine nu mai are bani de pâine, aia e măreție. Un doctor care face o operație sofisticată și grea unui sărac care nu îi poate oferi decât un “mulțumesc”, aia e măreție.

Klaus, ia mai fă odată socoteala, că le ai cu calculele: ia vezi, 485 de euro în loc de 500 nu ar ajunge?


3 aprilie 2020

Ludovic, tu vezi ce face fosta ta șefă de partid? Puteți – unii din voi- să vă sacrificați, cu bună credință, pe altarul patriei, degeaba; vine câte-o pupăză de-asta vopsită și dărâmă tot. Și nu e singura. Băiete, Ludovic, cu tine vorbesc, eu înțeleg că tu ești foarte îngăduitor, vezi că trebuie să dai puțin cu ghioaga în jurul tău fiindcă altfel se va întâmpla așa: veți ieși din povestea asta sleiți de puteri, epuizați dar învingători (sper) și vă veți mira de ce ați ajuns în sondaje la 18%; uite, din cauza unora ca această pupăză cu aere de Contesă de Tecuci.


3 aprilie 2020

Deci ceea de spuneam mulți dintre noi in legatură cu problemele create de întoarcerea în țară a acelei părți de diasporă care s-a ocupat afară cu alba-neagra, hoția, cerșitul, prostituția și alte îndeletniciri de-astea, se adeveresc.
Uite ce e la Țândărei, de exemplu; sau la Bărbulești unde numai cine nu a trecut pe acolo nu știe cum e.
Ei, ia să vedem noi cine va avea dreptate până la urma: eu și alții ca mine care am avertizat că în zone din astea singura soluție este dislocarea armatei sau a jandarmeriei pentru a impune ordinea sau discursurile celor care nu prea au contact cu realitatea și care cred că apelurile la conștiință și responsabilitate au efect în toate straturile sociale.
Băi, nu vă jucați, lăsați dracului corectitudinea politică. În țara asta sunt zone în care e ca în cartierele mexicane pe care le vedeți în filme, nu e nimic exagerat.


4 aprilie 2020

Felul în care se răspândește virusul ăsta n-are nicio noimă, cel puțin eu nu o găsesc. Se vorbește despre distanțare socială, de cultură socială, de civism, de educatie, de cât de bine înfiptă este respectarea regulilor într-o societate, etc.
Luăm exemplul Greciei după cifrele up to date: nu au decât vreo 1600 de cazuri și vreo 60 de decese. Dacă nici grecilor nu le place să socializeze, să iasă la tavernă, atunci cui îi place? Se comportă ca toți sudicii Europei. Cât despre disciplină la greci ce sa mai vorbim?
Pe de altă parte, Olanda. Țară așezată, disciplină, nene, civilizație, resurse, etc. Stau prost, mai prost și decât belgienii, vecinii lor de care râd că sunt proști si dezorganizați. Nemții la fel, au cazuri multe iar numărul mic de morți se datorează sistemului lor medical performant.
Bulgarii se mai potrivesc parcă nițel cu ipotezele, ei au sub 500 de cazuri si sub 20 de decese. Dar ei sunt distanțați social dintotdeauna, chiar și fără Covid19. Pentru cine se duce des la bulgari cum dau eu câte o fugă când am chef fiind aproape de graniță, nu se poate să nu fi observat că după ce ai trecut granița e o pustietate umană de te sperii indiferent că e vară sau iarnă, dimineață sau seară: nu tu oameni – nici pe bancă la poartă căscând gura prostește ca la noi, nici trântiți în șanțuri cu un fir de iarbă în gură filozofând cu vaca care paște alături- nu tu mașini pe șosele ca la noi, liniște și pustiu.
De aia zic, ceva nu se potrivește, poate nu înțeleg eu.
In orice caz, rahatul ăsta de virus a dat peste cap totul iar consecințele economice sunt groaznice. Să ne gândim că 300 de milioane de americani(!!!!) sunt consemnați ordinului stay at home adică 95% din populația Americii! Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în istoria lor, să ne gândim la America ca la o uriașă uzină care lucrează la foc continuu și care la un moment dat, în mod treptat, își reduce zgomotul instalațiilor până când și ultima bandă se oprește; ca în filmele apocaliptice. Liniște.
Terrifying!


5 aprilie 2020

Acum vreo câteva seri am ieșit să merg pe jos prin cartierul ăsta de vile nelocuite de lângă blocul meu. Cum băgam eu așa întins cu 4,5 km la oră, văd ceva lucind pe postamentul unui gard de la o casă. Mă apropii și văd un șurub M10*35 cu cap hexagonal, nou-nouț; și cu piuliță și cu șaibă. Îl iau, mă uit la el trei secunde și dau să îl bag în buzunar. Imi vine in gând că m-am tâmpit de-a binelea și încep să fac și eu ca oamenii bătrâni de la țară care orice găsesc pe uliță, o sârmă, un lemn, un piron, un fier, îl duc acasă, lasă, poate trebuie la ceva. Așa că las șurubul la locul lui și îmi continui marșul gândind cine e de vină: izolarea sau vârsta sau amândouă.
Aseară ies din nou să imi fac mișcarea de o oră pe jos, același traseu. Când trec pe lângă gard trag cu ochiul; șurubul, lucind triumfător, la locul lui parcă mi-ar fi spus;” Ia-mă, băi, tâmpitule, nu vezi ca stau aici pentru tine”?
L-am înhățat, l-am băgat în buzunar și când m-am întors acasă l-am aruncat intr-o cutie cu scule.
Am să îi scriu lui Iohannis să ridice starea de urgență ca să pot să cutreier liber pe străzi și să culeg toate șuruburile și piulițele de prin parcări.


6 aprilie 2020

Deși Câțu se codește să răspundă concret- și este firesc, este un guvern politic in funcție- când este întrebat de unii jurnaliști tâmpiți “dacă se vor mai mări pensiile cu 40% din septembrie(!!!??)”, eu zic că cine se mai gândește la așa ceva este complet iresponsabil. Să zicem mersi dacă va fi posibilă doar indexarea lor “pă legea a veche” cum spunea Conu’ Leonida.
Este ca și cum un unchi bandit al unei progenituri – un răzgâiat, o secătură patentată- îi promite acestuia că de Crăciun îi va da el bani să își cumpere o mașină nouă dacă ia bacul fiindcă are el o combinație dar între timp unchiul ticălos intră la pârnaie pentru delapidare iar părinții progeniturii își pierd jobul și intră în dificultăți financiare, ba unul din ei ia și Covid19. Dar beizadeaua dă din picioare, țipă, nu vrea să audă nicio explicație:” Mi-a promis unchiul, acum să îmi luați voi, sunteți niște ordinari, niște mincinoși”!
Taticul și mămica sunt disperați și se codesc să îi spună direct micului ticălos dar în secret știu de pe acum că îi vor lua de Crăciun o trotinetă electrică. Bună și aia!


9 aprilie 2020

M-am luat la harță cu unii deontologi la care corectitudinea politică s-a vărsat din ei pătând tapiseria canapelei de pe care urmăreau pe FB știrea cu polițistul care îl plesnea peste bot pe derbedeul care bântuia matol la miezul noptii pe străzi fără motiv, fără declarație și refuzase legitimarea. “Abuz, strigă deontologii, milițieni ordinari ce sunteți, bateți oameni nevinovați pe stradă, să fie deferiți tribunalului militar.”
Ăștia sunt un fel de Costăchel Gudurău din “Telegramele” lui Nenea Iancu. Mai trebuiau să adauge:” Faceț înceta atacuri contra cetățeni bandă infamă talhari atacat ziua meaza mare oameni onorabili. Situația devenit insuportabilă. Oraș stare asediu. Panică domnește cetățeni.”
Ba unul din corecții politic a dedus că sunt un gabor pensionar. Altul a reamintit cum acum vreo doi ani, cetățeanul onorabil Cristian Boureanu a fost lovit cu pumnul de un polițist care ulterior a fost achitat în timp ce Boureanu a fost condamnat. Ei au uitat cum imbecilul ăla beat de Boureanu o făcea pe fantele din bariera Vergului și i-a tras un genunchi în coaie polițistului .Oamenii ăștia sunt pierduți, nu mai au niciun contact cu realitatea, ei trăiesc intr-o lume virtuală.
Mă număr printre cei care au cunoscut până la 33 de ani abuzurile miliției comuniste care iti intra în casă la 2 noaptea fiindcă un vecin te reclamase că găzduiești un străin care nu se înregistrase la securitate sau că ai avere ilicită furată de la gura poporului sau că ai cinci dolari pe care ti-i dăduse un străin, așa că unii amețiți care trăncănesc habar n-au de vremurile alea.
Mă număr printre cei care s-au sufocat de furie la 10 august 2018 – vedeți postările mele- ca să nu mai vorbesc de mineriade, așa că știu să fac deosebirea între abuzuri, exces de zel sau măsuri speciale în situații speciale. Este STARE DE URGENȚĂ iar intr-o astfel de situatie asemănătoare unui război fiindcă mor oameni, nu cred că dacă niște descreierați beți nu respectă regulile impuse polițiștii trebuie să spună:” Vă rog insistent să vă legitimați”, iar dacă cetățeanul onorabil îi răspunde “Mai du-te-n pula mea”, sau poate îl și scuipă, polițistul să continue ” Nu este frumos ce faceți”.
Iar celor care spun “trebuia ca polițistul să îl încătușeze, așa cum se face în țările civilizate”, le spun: Câte cazuri ați văzut în care infractorii noștri somați de poliție să se întindă cuminți pe burtă cu mâinile la spate așteptând să li se pună cătușe?
Eu imi aduc aminte de cazuri în care polițiștii locali au intrat peste clanurile țigănești, ăia i-au atacat cu topoarele, polițiștii au scos pistolul iar șmecherii le spuneau batjocoritor:” Ia trage, mă, să te vad, ia trage!” Băi băieți, în țările de care vorbiti voi când polițistul a scos pistolul și a răcnit ” FREEZE” ăla știe că are doar două șanse: ori să moară împușcat ori să se așeze pe burtă sau in genunchi cu mâinile la ceafă.
Mai așteptați voi vreo câteva luni și veți vedea cum va exploda infracționalitatea în țară. Pe urmă să vă văd ce o să ziceți.


9 aprilie 2020

America nu se dezminte, nene, așa cum e cea mai tare în toate așa este și în această competiție sinistră; a ocupat rapid locul 1 și acum depășește recordurile cu cate 30 de mii de noi cazuri și 2 mii de morți în fiecare zi.
Fiindcă izolarea asta ne-a schimbat obiceiurile și tabieturile nu mă ia somnul înainte de 1-2 noaptea. Obligatoriu mă uit nițel la CNN să văd ce face America și să ascult ce zice portocaliul ăsta imposibil; el zice aceleași lucruri: we’re doing an incredible job, I will reopen economy with a big bang, tremendous, great, magnificent, etc. Ii ia la sulă pe jurnaliștii incomozi; ceilalți îi cântă în strună, “thank you Mister President for your incredible leadership.” Unul singur face excepție; mărunțelul dr. Anthony Fauci, celebritatea lor în materie de virusologie. Omul este o dulceață a lucrat cu toți președinții de la Reagan încoace: cerebral, moderat, tobă de carte, omulețul ăsta are un bun simț colosal și știe jocul bine astfel încât să nu îl pună în dificultate pe boul de Trump dar în același timp să spună lucruri clare și adevărate. Cu vocea lui răgușită de naș mafiot, zici că este leit Don Corrado din “Onoarea Familiei Prizzi”.
Altminteri, America nu se dezminte nici de data asta; a lasat plutonul in urmă și aleargă de una singură către platoul pe care care încă nu l-a atins. Deși e urâtă de toată lumea, de la arabi la fundamentaliști și de la comuniști la săracii lumii eu iubesc America. De data asta îi doresc să nu își mai arate puterea in lupta cu Covid 19 depășind toate recordurile în materie de cifre.

Later edit

Celebrul pulărău de la Hollywood, Harvey Weinstein, care a primit 25 de ani de părnaie pentru agresiune sexuală, s-a vindecat de coronavirus. Degeaba au dat acatiste Gwyneth Paltrow, Salma Hayek, Uma Thurman sau Ashley Judd – cîteva din victimele sale faimoase- să-l vadă mort și îngropat.

Pînă si covidul s-a speriat de sula ăstuia, băi frate. Ce ți-e și cu viața asta…

Scrie un Comentariu/Intrebare

Adresa de email nu se va publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

clear formSubmit