22 martie 2020

La început, glumă: “dă-i în pula noastră pe tâmpiții ăia de chinezi care mănâncă toate căcaturile, toate lighioanele pământului.”
Pe urmă am început să strănutăm la mișto în cot. După aia ne-am uitat la italieni:” e gripă mă, ce dracu “! Apoi a apărut primul caz, lasă, băi, e tratat cu ciorbă și și-a revenit; ciorba noastră românească face minuni. Luni, 9 martie aveam 16 cazuri, slab, slab, tâmpitul ăla, italianul ăla din Gorj cu vânătoarea lui, cum îl cheamă, băi, pe italian, unde e să îi futem o labă națională peste bot?
Pe urmă, Italia, hîmmm, cam repede se extinde la ăia, ce dracu’ fac broscarii ăia, e normal totuși, la câți turiști au…
Pe urmă a început să ne vină diaspora, cu sau fără ghilimele, că sunt mai multe diaspore..
Apoi, guvernul, izolat, de ce nu stă maimuțoiul ăla de Orban acasă, vrea in vila lui Ceaușescu, ‘r-ați ai dracu’, toți vreți să fiți ca Ceaușescu, ce vă mai place boiereala, mama voastră de țopârlani parveniți!
După aia, morții din Italia, sute pe zi! Băi, uitati-vă la mine, nu va prostiți, e normal bă, ăștia au cea mai îmbătrânită populație din lume, de ce crezi tu că s-au dus atâția români în Italia, să îngrijească moși și babe, că sunt mulți!
Stare de urgență! Ei, și? Lasă, bă, că starea de urgență e pentru doctori, pentru spitale, pentru armată, noi respectăm, stăm cuminți, da’ mergem în parc, la piață, la biserică, asta e voie!
Azi, după două săptămâni, de la 16 infectați avem 433 confirmați cu 66 mai mult decât ieri. Italia mai are putin si ajunge China la total cazuri, la morți i-au depășit deja.
În sfârșit, avem și noi doi morți; bătrâni, băi, oricum mureau. Ne-am dus la biserică și ne-au dat afară jandarmii!!!! Blasfemie, blestemați să fiți, nenorociților, nu ne lăsați să împărțim prescurile și coliva, virusu’ nu intră în lăcașul Domnului! Daniel cel Sumbru, tace, nu ne zice nimic, nici așa, nici altminteri.
Ce mai așteptați să se întâmple, băi, tâmpiților, ca să pricepeți?


22 martie 2020

O glumă de pe FB a unui hâtru mi-a readus aminte de prestația lamentabilă a lui Marcel Vela de aseară cu “recomandările” lui de parcă ar fi fost șeful unui ONG care apără penibil democrația chiar și în momente serioase.
Consider că sunt o persoană pentru care libertatea și democrația sunt sfinte dar în lumea reală, atunci când lucrurile tind să o ia razna, milităria trebuie dată jos din pod. Cei care mă cunosc cred că pot confirma asta.

Îmi aduc aminte de vremea când am ajuns la unitatea militară unde urma să petrecem 9 luni de armată la TR. Asta se întâmpla în octombrie 1975. Am ajuns noaptea, spre dimineață, ne-a preluat un ofițer de la gară, ne-a dus în cazarmă, ne-am trântit în dormitoarele cu paturi suprapuse neînțelegînd prea bine de ce trebuie să dormim 100 de oameni intr-un dormitor comun. Nici n-am ațipit bine când ne-a trezit unul care striga ca un apucat: “DEȘTEPTAREA, SOLDAT”!!! “Ce pula mea strigă ăla ca un dement, băi?”, ziceam noi.
Aveam să înțelegem curând. În câteva ore, pletele noastre de viitori studenți cădeau sub mașina de tuns- manuală, nu Philips- blugii noștri evazați și cămășile înflorate de șmecheri erau puse- tot de noi- în saci poștali care urmau să fie trimiși acasă, in câteva ore vreo 200 câți eram noi ne aliniam stângaci “pe platou”: tunși zero, îmbrăcati toți în straie kaki de postav a căror gulere ne înroșeau ceafa, cu bocanci grei în picioare în locul mocasinilor cu care venisem.
Ehe, in primele două zile când întâlneam câte un militar în unitate – nu doar ofițeri, ci și subofițeri- noi ziceam bună ziua, bună seara… Aoleu, unde va treziți, bă, voi? După nenumărate “CULCAT!,TÂRÂȘ MARȘ!,” am învățat că în armată, când întâlnești un superior de-al tău- noi fiind soldați- bați trei pași de defilare, saluți regulamentar și zici “SĂ TRĂIȚI!!!”, băi pulă, nu bună seara!
Când te strigă un superior, tu nu zici “poftim sau poftiți”, iei poziția de drepți și zici “ORDONAȚI!!!”, AI ÎNȚELES , SOLDAT???
Am înțeles, până la urmă, mânca-ți-aș gura, ce era să facem? Erai îndărătnic, mergeai la arest și dormeai “pe țambal”!

Deci: Marcel Vela, tu ai facut armata? Când erai în armată tu cum răspundeai când un superior striga din toți rărunchii: “SOLDAT VELA!!!! Răspundeai ORDONAȚI!!!” sau “RECOMANDAȚI!!!” ?
Hai, băi, Marcele, ce dracu’, ai uitat?

E groasă, băi, ministrule de interne!!!!


23 martie 2020

Clericilor noștri care se îndoiesc încă de faptul că în acest moment practicile religioase creștin-ortodoxe pot aduce prejudicii maxime de sănătate populației, le-aș aduce aminte ce a spus-printre alții- Părintele Nicolae Steinhardt:

” Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți.”

“Dumnezeu, între altele, ne-a poruncit să fim inteligenți.”

Înclin să cred că totuși, luminatul duhovnic avea mai multă minte decât mulți din popii care astăzi și în zilele trecute au făcut in mod deliberat greșeala de a sluji și împărtăși oameni peste oameni luîndu-l pe Iisus drept paravan.


23 martie 2020

Ziua in care vin peștii

Este momentul care dă măsura faptului că omenirea s-a tâmpit peste tot în lume, din America până in Europa și Australia. Peste tot pare că asistăm la o alienare colectiva, pe măsură ce lucrurile se agraveaza, oamenii reacționează pe dos față de reguli, parcă și-au propus cu toții o sinucidere colectivă, parcă fiecare națiune se întrece în a demonstra care își crește mai mult și mai repede groaznicele procente de infectați și morți ca într-o competiție sinistră.

Asta mi-a adus aminte de un film care se potrivește, din nefericire, de minune cu realitatea apocaliptică de azi; cred că aveam 10-12 ani când am văzut pentru prima dată la televizorul vecinilor din curte la “Telecinemateca”, filmul “Ziua în care vin peștii”, un film al lui Cacoyannis, cel care a regizat și “Zorba Grecul”. O comedie neagră dar în final cu un mesaj apocaliptic demn de un thriller. Este vorba despre un avion american care transportă în secret arme biologice periculoase și care se prăbușește lângă o insulă din Marea Egee. Secretul e însă așa de mare încât investigatorii trimiși să recupereze armele ajung pe insula deghizați in turiști. În curând, printr-un concurs comic de împrejurări, insula este invadată brusc de vizitatori. Între timp, un pescar sărac găsește în mare o cutie ciudată; crezând că este o comoara, o duce acasă și o deschide dar nu gaseste decat niste bile banale.Dezamăgită peste măsură, sotia sa care crezuse cu tărie ca a dat norocul vieții peste ei, arunca bilele într-un puț care deverseaza în mare. Doar ca acele bile sunt armele biologice pierdute din avionul prabușit care conțin niște viruși mortali. Oficialii care caută disperați armele realizează că totul este pierdut și încearca din toate puterile să limiteze consecințele infiorătoare și să salveze populația cerându-le tuturor sa evacueze de urgență insula; degeaba însă, lumea se distreaza în draci pe insula grecească, nimănui nu îi pasă de avertismentele oficialilor, turiștii dansează extaziați pe plajă și se bucură nebunește în timp ce malul mării se umple de peștii morți aduși de valuri.

Nu mi-aș fi imaginat nicio clipă că după 50 de ani acest scenariu apocaliptic poate deveni realitate.


24 martie 2020

Sunt o grămadă de filmulețe puse pe net care arată că în ciuda mesajelor si avertismentelor tuturor autorităților- Președinte, guvern, medici, cercetători, OMS, lideri mondiali, persoane publice, etc.-, biserica noastră continuă să facă ce vrea ea, de exemplu să țină slujbe cu oameni, să împărtășească oameni -chiar copii- cu aceeași linguriță. Dacă aceste filmulețe sunt reale atunci mie mi se pare evident că BOR vrea să transmită statului într-un mod mai mult decât voalat următorul mesaj:
“Noi nu ne supunem autorității statului, care este pămîntească, noi avem autoritatea noastră. Dacă oamenii vin către noi de bunăvoie, noi îi împărtășim, îi slujim, facem ce credem noi nu ce ne spuneți voi.”
Câtă fățărnicie! Adică toată lumea știe că o mare parte din populația noastră- mai ales cea rurală- este habotnică și face ce zice popa (deși popa face de multe ori altele decât zice) și cu toate astea biserica nu vine acum în sprijinul statului, ba chiar dimpotrivă, pare ca chiar sabotează autoritatea statului. Toată lumea știe că dacă un preot le va spune oamenilor sa stea acasă mesajul ăsta va fi respectat mai mult decât dacă le spune oricine altcineva, orice altă autoritate. Iar această răzvrătire ascunsă a bisericii nici macar nu este asumată public, fiindcă pe de o parte apar mai-marii bisericii care spun cu jumătate de gură că vor respecta regulile dar nu s-au înțeles încă bine peste tot, mai durează nițel, bla-bla, iar pe de altă parte aceiași șefi bărboși îmbrăcați în fireturi aurite le spun subalternilor lor peste umăr cu voce joasă: “voi faceți ce trebuie să faceți cu turma noastră.”
Este un mesaj aproape fățiș de nesupunere statală mai ales că pe ei îi plătește statul, ei sunt slujbașii statului până la urmă.
Măcar pentru asta ar trebui, după ce trece această nebunie, să clarificăm acest lucru la nivel de Constituție, legi, etc.


25 martie 2020

Băi, frate, voi credeți că amenzile astea rezolvă lucrurile? Mă întreb și eu…Îmi aduc aminte că acum câțiva ani când totul era frumos și era bine, a fost un caz cu o primărie comunală, cred că de prin județul Brăila- sper să nu greșesc, imi cer scuze brăilenilor dacă e așa. Ei bine, acolo isi avea domiciliul o amarâtă de centuristă care se tot plimba zilnic între două halte cu personalul în căutare de clienți navetiști care voiau și ei una mică înainte de a ajunge acasă. Poliția o știa ca pe un cal breaz și o amenda tot timpul. Chitanțele ajungeau la primărie unde contabila le înregistra la capitolul venituri iar primaria comunei se bucura că are de unde cheltui. Asta până s-a strâns vreun miliard de lei vechi, bani care nu mai veneau că amărăta nu le plătea, păi de unde, ea abia câștiga cât să trăiască că avea tarife mici, ca la țară. Și uite așa primăria a intrat în faliment.
Revin, amenzile astea uriașe pentru nerespectarea regulilor- altminteri o măsură bună- credeți că se vor plăti vreodată? Că atunci când se va termina nebunia – dă Doamne cât mai repede- o parte din diaspora noastră, mă refer la aia care zboară, deodată dă din aripi si decolează spre țările calde, hai, pa, la revedere, ne vedem la următoarea pandemie.


25 martie 2020

Ei, uite că BOR a înțeles până la urmă ce trebuia sa înțeleagă, ceea de mă bucură. Cam târziu, dar au inteles, nu știu dacă din teamă sau rațiune. Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR a ieșit și a făcut apel la credincioși să se roage de acasă într-o comuniune lăuntrică cu biserica; la 12, 00 vor bate clopotele pentru ca toți să auzim că putem fi împreună în rugăciune și dacă nu ne înghesuim unii în alții în biserici acum, în această urgie nemaivazută.
Așa, frate! Altfel riscați să vă pierdeți suportul oamenilor credincioși care însă mai gândesc și cu mintea lor spre deosebire de gloata habotnică care crede că dacă își rupe hainele când se înghesuie la biserică, Dumnezeu îi vede, îi crede și îi iartă. Dumnezeu nu iartă prostia fiindcă “ne-a poruncit să fim inteligenți ” cum spunea un teolog erudit.
Păi, ia gândiți-vă la marii sihaștri ai acestei nații care au viețuit în peșteri, grote și scorburi avăndu-l pe Dumnezeu în suflet – duhovnicul Arsenie Papacioc, de exemplu- ia gândiți-vă la zecile de mii de preoți sau intelectuali credincioși aruncați în pușcăriile comuniste! Ăia au avut biserică în celulă? Nu, ăia l-au avut pe Dumnezeu cu ei înlăuntrul lor, s-au rugat pe salteaua de paie mizerabilă, flămânzi și bătuți și au biruit. Au fost oameni care s-au convertit la creștinism în celulă – vezi N. Steinhardt- și au devenit unii din marii teologi creștini -ortodocși.
Radu Gyr a trăit cu Iisus în celulă și a supraviețuit. Postez mai jos excepționala poezie a sa “Iisus în celulă”. Așa că BOR, bine ați revenit în realitate!

“Azi noapte Iisus mi-a intrat în celulă.
O, ce trist şi ce-nalt părea Crist !
Luna venea după El, în celulă
Şi-L făcea mai înalt şi mai trist.

Mîinile Lui păreau crini pe morminte,
Ochii adînci ca nişte păduri.
Luna-L bătea cu argint pe veştminte
Argintîndu-I pe mîini vechi spărturi.

Uimit am sărit de sub pătura sură:
– De unde vii, Doamne, din ce veac ?
Iisus a dus lin un deget la gură
Şi mi-a făcut semn ca să tac.

S-a aşezat lîngă mine pe rogojină:
– Pune-mi pe răni mîna ta!
Pe glezne-avea urme de cuie şi rugină
Parcă purtase lanţuri cîndva.

Oftînd şi-a întins truditele oase
Pe rogojina mea cu libărci.
Luna lumina, dar zăbrelele groase
Lungeau pe zăpada Lui, vărgi.

Părea celula munte, părea Căpăţînă
Şi mişunau păduchi şi guzgani.
Am simţit cum îmi cade capul pe mînă
Şi-am adormit o mie de ani…

Cînd m-am deşteptat din afunda genună,
Miroseau paiele a trandafiri.
Eram în celulă şi era lună,
Numai Iisus nu era nicăiri…

Am întins braţele, nimeni, tăcere.
Am întrebat zidul: nici un răspuns!
Doar razele reci, ascuţite-n unghere,
Cu suliţa lor m-au străpuns…

– Unde eşti, Doamne ? Am urlat la zăbrele.
Din lună venea fum de căţui…
M-am pipăit… şi pe mîinile mele,
Am găsit urmele cuielor Lui.”

——————————————————————————————————————–

26 martie 2020

Dincolo de cât de amărâți, tâmpiți și haotici suntem noi- dintotdeauna, nu de acum- ceea ce mă uimește pe mine este că niciun stat din UE nu este pregătit din punct de vedere al echipamentelor medicale- măști, mănuși, ventilatoare, teste, etc. Băi, NICIUNUL, ați auzit? A spus-o Ursula von der Leyen de la pupitrul Comisiei Europene. Nici măcar Germania, Franța, Olanda? Ei bine, Nu!
Am vorbit aseară cu buni prieteni din NYC stabiliți acolo de 40 de ani. Și la ăia sunt probleme de astea dacă vă vine să credeți!
Cum, băi, și la voi, nu cred ?!! Da, și la noi, îmi zic ei.
Păi atunci, zic eu, probabil că Dumnezeu, ori poate chiar Satana în persoană ne mai trimite câte un mesaj din ăsta: ” Prea ați înnebunit, tâmpiților! Prea vedeți doar mașini de milioane de dolari, case de zeci de milioane, produse de lux din care ar trăi un sat cu contravaloarea unei genți de căcat, vacanțe superluxoase! Voi nu vedeți cât de fragili sunteți, cum dă o boală peste voi cum întindeți copita, nu vedeți că nu aveți nici măcar măști, inconștienților? Băi, cu banii pe un Ferrari luați măști pentru un oraș întreg!”

Dar noi, nu și nu, precum Nilă al lui Moromete, du-te, bă, d-acilea, știm noi mai bine ce facem.


26 martie 2020

Acum mie mi se pare că s-a cam ridicat vălul de mister cu demisia lui Costache.
Cred că dl. Cercel în cârdășie cu otrava Firea au inițiat ei, așa, din proprie inițiativă, un studiu la nivelul Capitalei din care să rezulte, vezi Doamne, prin extrapolare, cam cum se stă cu răspândirea la nivel de țară și, nu-i așa, să avem o hartă națională din care să tragem niște concluzii corecte care ne vor ajuta să pregătim o mare ciorbă națională fiindcă Covidul19 se vindeca cu ciorbă și e de zece ori mai slab decât gripa cum ne zicea Cercel acum o lună, bla-bla….
Apoi i-au livrat lui Costache- acest băiat credul care habar nu are de curvăsăriile politice și care în afară de faptul că e un medic chirurg de excepție nu e deloc potrivit pentru acest rol- această șopârlă pe care ăsta a inghitit-o ca pelicanul și a livrat-o pe post fără măcar să o rumege sau să se consulte cu cineva; prostie de școlar premiant căruia îi fură băieții sandvișul din ghiozdan iar el crede că l-a uitat acasă fiindcă nu îi trece prin cap că are în clasă colegi pezevenghi.
De aici stupoarea lui Nelu Tătaru aseară care încerca să repare stingherit prostia șefului său.
De aici veselia maximă a otravei Firea care ciripea veselă în live-ul de la PMG cu banditul de Cercel care era ca peștele-n apă cu explicații despre marele său studiu.
De aici reacția de azi a ticalosului de Ponta care cere demisia guvernului și “constituirea unui guvern de uniune națională” condus de …o dată, de două ori….adjudecat pentru domnul cu chelie din primul rând, Raed Arafat!!!
Eu așa zic că s-au petrecut lucrurile. Poate greșesc dar prea se leagă. Mizerabil.


27 martie 2020

O grămadă de oameni nu țin cont de restricțiile de circulație. La țară, mai ales, este un Las Fierbinți național. Cică s-au dat amenzi de 7 milioane.Ei, și? Cui ii pasă? Amenzile sunt mari? Ei, și? Cine le plătește? Sulea Spătaru, lasă, bă, că nu sunt popriri deocamdată.
Se poate ajunge și la dosare penale, zic serioși oficialii. Ei, si? Cine le judecă?
Un prieten vechi de-al meu, hâtru, are o vorbă care se potrivește cu această situație de nepăsare și inconștiență, pe care o redau pe șleau:” Țara arde de tătari, pizda e cu lăutari”!

Mă întreb și eu, ca tâmpitul: Nu ar trebui să fie date exemple din care să reiasă că nu e de glumă? Am mai spus, armata nu ar trebui să patruleze prin sate și comune anunțând prin megafoane zi și noapte că cine nu respectă regulile suportă consecințele?
De exemplu, fiind stare de urgență, nu trebuie adaptate și prevederile codului penal? Adică, de de ce nu s-ar putea, de exemplu, dacă un tâmpit sfidează în așa hal regulile ieșind călare cu calul în oraș să îl plimbe sau purtând intr-o pungă cu apă un peștișor afirmând că își plimbă animalul de companie, nu s-ar putea, zic, ca un astfel de cretin să fie judecat în regim de urgență, să fie testat pentru Covid19 și dacă nu e pozitiv să fie trimis două săptămâni în carantină în arest? Transformați, băi, căminul cultural din sat în arest preventiv și tineți-i acolo două săptămâni în carantină!
Aoleu, stai ca nu se poate, sare în sus virusul creț și portocaliu numit Avocatul Poporului, drepturile și libertățile cetățenești, onorabile, mă înțelegi d-ta, care de la ’48 încoace sunt inalienabile!
Aș putea înțelege situația asta dacă acest rahat de virus te-ar infecta doar pe tine dacă nu respecți regulile; atunci, da, ești tâmpit și nu asculți, suporți consecințele și gata. Numai că aici este vorba de cu totul altceva, este vorba că dacă ești iresponsabil îi poți îmbolnăvi pe ceilalți care nu au nicio vină.
Nu știu, poate sunt eu prea drastic dar întotdeauna m-au scos din minți oamenii care nu respectă niște reguli, cu atât mai mult cu cât acum, nerespectarea lor din prostie și inconștiență poate duce la darea peste cap a vieții cuiva care le respectă sau chiar la moarte de om.


27 martie 2020

Ghilotina istoriei cade peste pământeni din când în când; nimeni nu știe sorocul, ea cade când vrea ea. Unora le retează direct capetele, peste alții cade la mijloc și îi lasă schilodiți pe viață, altora le secera doar picioarele cât să poată trăi ologi cât or mai avea de trăit, iar alții au norocul ca lama istoriei să cadă în urma lor retezâdu-le doar vârful cozii. Buuuun, ce bulan am avut, nu mi-a prins decât un deget, uuuf, ce norocos am fost.
Așa s-a întâmplat în toată istoria lumii, mereu și mereu la fel, așa se va întâmpla și acum.
După ce ghilotina pe lama căreia cineva (nu se știe cine și nu se va ști niciodată) a scris acum Covid 19 a căzut cu un bubuit asursitor, trebuie timp că să vedem în care categorie din cele mai sus se află fiecare dintre noi. Abia după ce numărăm câți morți, schilodiți sau teferi sunt, abia atunci lama se va ridica cu un scarțâit de lanțuri grele și ruginite care vor face un zgomot asurzitor ce ne va scoate din minți, dar noi ne vom bucura:” Hai că se ridică, SE RIDICĂ, nenorocita, cine știe când va mai cădea altă dată, poate nu în timpul vieții noastre!”
Nu cred că a existat sau va exista în istoria lumii vreo generație peste care lama ghilotinei să nu fi fi căzut sau nu va cădea măcar o dată, indiferent că pe ea scrie război, foamete, cataclism, molimă, criză, comunism, Cernobîl sau coronavirus.
Ne vom întreba însă tot timpul:” Cine o fi ăla care apasă pe butonul ghilotinei? Cine? După ce reguli? Când? De ce? Dar pentru care fapte, vorba sergentului lui Alecsandri?”
Nu știe nimeni. Filosofii își vor bate capetele să găsească răspunsul, savanții la fel. În final cineva va spune doct:” Starea Universului este de haos permanent, momentele de liniște sunt doar momentele când Universul își trage nițel sufletul”.


28 martie 2020

NU BOMBÈI CU NEUTRONI!!

Îmi aduc aminte de începutul anilor ’80. Reagan devenise președintele SUA și începea programul prin care câțiva ani mai târziu avea să își sufoce militar si economic dușmanul ideologic. URSS era încremenită în doctrina Brejnev iar Ceaușescu simțise iar că e momentul să se bage în seamă după ce Occidentul realizase că de fapt e un farsor, după creditul pe care i-l acordase până spre finalul anilor ’70.
Așadar Ceaușescu schimbase registrul și se erija în “cârmaciul înțelept al țării, a cărui voce este ascultată de liderii mondiali”, în cel care făcea apel la “oprirea cursei înarmărilor, la dezarmare, mai ales dezarmarea nucleară.”
Peste tot în țară, în întreprinderi, în școli, în marile piețe ale orașelor se organizau uriașe mitinguri în care secretarii de partid răcneau la microfoane citind telegrame către cel mai iubit fiu al poporului în care îl rugau fierbinte să intervină pe lângă cei doi lideri ai planetei să oprească cursa înarmărilor. Agitatorii de partid mânau lumea să strige lozincile distribuite în prealabil în rândul manifestanților. În afară de cele consacrate (Ceaușescu-PCR, Ceaușescu și poporul) apăruse una nouă dedicată opririi cursei înarmărilor:
“NU BOMBÈI CU NEUTRONI!!! (cu accentul pe a doua silabă la bombei). Pe tot cuprinsul țării, milioane de oameni care erau aduși la mitingurile alea strigau: “NU BOMBÈI CU NEUTRONI!!”
Bomba asta cu neutroni era o ultima armă inventată de americani despre care scria în toate ziarele și de care auziseră și școlarii care veneau acasă și povesteau bunicilor:” Mamaie, azi ne-a zis tovarășa la școală de bomba cu neutroni”! “Aoleu, mamaie, ce mai e și aia”?
” Bomba asta, mamaie, omoară toate ființele vii dar nu distruge clădirile, așa ne-a zis tovarășa!”, explicau ei bunicilor care își făceau cruce și scuipau în sân, să fie la ei acolo, mamaie, cu bomba asta a lor.
La unele mitinguri participa însuși Ceaușescu; îi dădea înainte cu câte apartamente s-ar putea construi pentru oamenii muncii dacă SUA și URSS ar renunța la dezarmarea nuclearrrră ( cu acel “r” imposibil de pronunțat, doar al lui, inimitabil). Imbecilul făcuse și o poezie de o strofă pe care o citea la fiecare miting: “Hai să ne unim popoare, să trăim liber sub soare, fără arme nucleare!”
Asta a durat vreo câțiva ani: în ’82 crăpa Brejnev, a venit secretar general al PCUS un fost șef al KGB, Iuri Andropov, a întins și ăla copita după 2 ani, rușii disperați au mai încercat cu un rinocer bătrân, Cernenko, ăla a murit după două luni, jale mare, liderii comuniști faceau ture la Moscova la funeralii, pe la serviciu se spunea prin birouri în șoaptă un banc idiot: “ai auzit ca rușii s-au supărat pe noi”? “De ce”? “Fiindcă ei ne-au chemat de atâtea ori la parastase și noi la niciunul, ha, ha!”
O imbecilitatea enormă dar așa erau vremurile atunci.
Nu a mai durat mult și spre disperarea lui Ceaușescu, în 85 a venit Gorbaciov care s-a înțeles cu Reagan și ăsta n-a mai dat cu bombardeaua cu NEUTRONI. Comunismul sovietic se îndrepta spre glasnosti și perestroika care aveau să ii aducă sfârșitul.
Au trecut 30 de ani de atunci.

28 martie 2020.
A trebuit să ies acum o oră un pic afară, cu declarația regulamentară în buzunar, in care scrie unde ma duc, ca am voie să ies, că nu am încă 65 de ani, conform procedurilor.
Pentru o clipă m-am întors în trecut. Nicio ființă vie, doar cladirile. Lugubru. Mi-a venit să strig disperat:” NU BOMBÈI CU NEUTRONI!!


30 martie 2020

Ce parșiv nenorocit este acest Covid19! Dincolo de problemele de sănătate pe care le creează, bagă zâzanie maximă între toate straturile sociale, distruge țesătura socială a unei societăți: pacienți sau viitori pacienți contra medici, tineri contra vârstnici, individ contra stat, români din România contra români din afara țării, vecini contra altor vecini, clienți contra bănci și invers, autorități contra populație, etc.
Nimeni nu știe precis ce este de făcut și pentru cât timp, facem “too much or not enough”? cum zic americanii. Toată lumea așteaptă vârful pandemiei ca pe un tsunami care însă nu se vede deocamdată la orizontul oceanului, hai că poate vine mai repede, ne legăm ca Ulise cu frânghii de catarg, ne va izbi tare, pe unii îi va smulge de lângă noi dar restul, cei mai mulți, ne vom ridica în picioare și vom salva corabia dar hai odată, futu-ți valul mă-tii, nu ne mai ține atât în incertitudinea asta!
De fapt asta este problema cu care ne confruntăm ca omenire: teama de necunoscut.
Omul, mai ales în ultimii ani, omul s-a obișnuit să știe tot, să creadă că le știe pe toate, nu mai vrea să fie luat prin surprindere, nu mai e ca acum mii de ani când făcea ritualuri cu sacrificii umane pentru a îmbuna zeii.
Ei, uite, că nu e așa. Omule, ești încă mic, ți-ai cam luat nasul la purtare. Deși ai descoperit destule, nu știi mai nimic. Mai învață câte ceva despre tine însuți, pe urmă despre celelalte.


30 martie 2020

Situația de la Suceava reînvie reflexele comuniste. În comunism, la orice nivel, când se întâmpla ceva care putea stârni rumoare sau panică în rândul populației, rinocerii comuniști de la nivelul respectiv care erau în măsură să decidă, concluzionau cam așa: ” Tovarăși, partidul va rezolva această problemă, cu siguranță și în liniște. Nu este cazul, tovarăși, să spunem poporului amănunte cu privire la această situație. Poporul trebuie protejat de știri menite să creeze panică și să dea apă la moară unor colportori de zvonuri mincinoase care induc nesiguranță. Poporul trebuie să își vadă de treabă și să meargă la muncă. Partidul va ieși victorios și din această bătălie așa cum a câștigat toate bătăliile în zbuciumata sa istorie.”

Această atitudine care a dominat cultura comunistă de la bolșevici încoace a culminat cu catastrofa de la Cernobîl. Cei care au văzut excepționalul serial HBO “Chernobyl” își aduc aminte secventa cu ședința comitetului de partid din Pripeat în orele imediat următoare exploziei. ” Nu e nimic tovarăși, e un accident obișnuit. Nu e cazul să alarmăm populația.”

Comportamentele astea trebuie ucise, la propriu fiindcă nasc monștri și tragedii.

Exact când mă pregătesc să dau click acestei postări se dă citire ordonanței care bagă Suceava în carantină totală. Un fel de Lombardia românească.

——————————————————————————————————————-

31 martie 2020

Și când te gândești că nu au trecut decat 50 de zile de când Joaquin Phoenix a câștigat premiul Oscar pentru interpretarea magnifică din “Joker”!
Doamne, câte cronici n-au curs despre pericolul pe care acest film îl induce în societate!
Incită la violență, scoate la suprafață din abisul inconștient al fiarei teribile numită om ce e mai rău în el, distorsionează mintea omenească impingând-o spre o violență colectivă, absurdă și inutilă, incompatibilă cu aspirațiile nobile ale gingașei ființe umane!

Ehe, uite că la nivel global începe să fie semnalată creșterea ratei infracționalității; pe de o parte a celei organizate, consacrate, vechi de când lumea și pământul dar care în vremuri normale e urmărită și ținută în frâu pe cât posibil. Gândiți-vă, de exemplu, doar la cartelurile de droguri, criminalitatea cibernetică care se dezvoltă pe seama descreșterii altor activități criminale precum prostituția și traficul de persoane; cine se mai duce azi la curve?
Pe de altă parte va crește însă criminalitatea individuală: deja sunt semnalate acte de tâlhărie asupra persoanelor în vârstă, singure, sub pretextul ajutorării oamenilor în vârstă, acte de violență domestică, etc. Mai gânditi-vă – hai s-o lăsăm dracului de corectitudine politică că nu ne ajută cu nimic- că din cele câteva sute de mii de români repatriați, sunt câteva zeci de mii care afară s-au ocupat cu hoția, alba-neagra, cerșitul, prostituția, înșelătoria. Dacă starea asta ține mult, băieții trec la treabă că le trebuie bani de amenzi să plătească părăsirea carantinei.

Noroc că dacă și polițiștii demisionează precum doctorii, se pot angaja repede alții, curajoși, care să facă ordine fiindcă nu trebuie calificare specială: mizez în primul rând pe Moroșanu, pe Ghiță și alții că ei. Gata cu serialele Ferma, Insula Comorilor și alte căcaturi de seriale de divertisment cu toate divele botoxate. Hai la treabă băieți că de-aia aveți mușchi și știți ceva bataie!


 

Scrie un Comentariu/Intrebare

Adresa de email nu se va publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

clear formSubmit