29 aprilie 2020

Uite că Iohannis începe să devină “carnasier politic” cum îl numise Dinu Patriciu pe Băsescu în campania prezidențială din 2009.
Doar proștii cred că Iohannis nu știa despre ce e vorba și că chiar crede în povestea cu autonomia ungurilor. Evident că nu crede. Știe și cum a ajuns prostia asta de lege să creeze polemici. Dar cum să scapi prilejul de a le fute una în bot javrelor din PSD după câte i-au făcut timp de trei ani de zile și îi vor mai face în continuare?
Jocul politic greșeală așteaptă.
Sau cum spunea Napoleon:” Nu îți întrerupe niciodată adversarul când acesta face o greșeală .”


30 aprilie 2020

Americanii astia…

Mike Pence deși nu este un idiot este un slugoi perfect. El este șeful comitetului anti-criză Covid 19 de la Casa Albă și autorul ghidului de reguli care printre altele recomandă purtarea măștii de protecție în general și obligatoriu când ești între alți oameni. Cu toate astea omul a vizitat un spital cu bolnavi Covid fiind singurul fără mască, în mod ostentativ. Așa a văzut că face Trump, așa face și el, ba a mai și zis “Thank you, Mr. President, for your incredible leadership!”
Criza asta ne arată că peste tot politicienii sunt la fel; fanfaroni, lipsiți de coloană vertebrală, pupincuriști, mincinoși.

Media americană a venit cu asta, pusă cu titluri mari pe burtiere și spusă de jurnaliști cu figurile triste și vocea tremurată: ” Coronavirusul a ucis în 60 de zile un număr egal de oameni cu cel al soldaților americani care și-au pierdut viața în 15 ani de război în Vietnam!”
Vă dați seama ce ușor este azi să stîrnești în oameni – mai ales in americanul de rând, cam naiv, patriot sincer, credul în ceea ce îi spun politicienii- sentimente de teamă făcând cu bună știință comparații false care deschid răni naționale?


2 mai 2020

În acest moment doar o spaimă a trecut sigur: aceea că nu se va mai găsi mâncare în magazine. Urmează din 15 mai depășirea alteia: cea a ieșirii din case fără declarații. Uite așa se depășesc fricile, una câte una.
Spaima cea mai mare este cea a așa-zisei distanțări sociale de durată- mai degrabă distanțarea fizică, aș zice eu- care nu va trece cu una cu două. Asta va fi cel mai greu de depășit, eu cred că spaima asta este mai mare decât a îmbolnăvirii in sine. Să nu mai poți să dai mâna cu oamenii, să nu-ți mai poți îmbrățișa prietenii sau să nu îți poți lua în brațe și săruta copiii și nepoții, ei bine, asta este o spaimă și o frustrare care va dura; nu ne rămâne decât să o înghițim cu noduri mult timp de-aici încolo.


5 mai 2020

Știri de la Constanța

De când cu izolarea, programul meu zilnic s-a dat peste cap ca la majoritatea oamenilor: mă culc foarte târziu, dorm și mai prost ca înainte, mănânc la ore aiurea, etc. Așa că încerc să compensez prin mișcare; mers pe jos, fiindcă la vârsta mea și un chintal greutate nu mai merge sală, alergat și altele. Îmi completez o declarație regulamentară și bântui prin oraș pe jos ca tâmpitul; la început 5000 de pași, apoi 6000 și tot așa. Am ajuns precum Forrest Gump, nu mă mai pot opri. Miile de pași se adună, azi am făcut 12000 de pași adică vreo 9 km!
Cu această ocazie văd lucruri interesante în orașul nostru. La adăpostul preocupării generale cu pandemia, șmecherii orașului construiesc big time; au apărut o grămadă de foste locuri virane împrejmuite cu plasă pe care scrie “proprietate privată”. Cum, băi frate, așa, pe șestache? Normal, acum când e lunea ocupată cu altele și nu se bagă de seamă. Pe unele din ele se construiesc palate iar dacă te uiți pe cartonul atârnat scrie:” împrejmuire locuință” sau “reamenajare și recompartimentare locuință veche”!
Autorizații online, nene, că, de, consiliul local lucrează online, doar e pandemie, ce dracu”!
Constanța este cel mai corupt mare oraș din România. Derbedeii care au condus orașul 20 de ani au fost atât de toxici încât otrava lor a contaminat totul, primăria și consiliul sunt o cloacă de bandiți mână-n mână cu procurori corupți, avocați veroși și politicieni mizerabili.
În rest, la Constanța e bine, vorba lui Dem Rădulescu în comedia ” Astă seară dansăm în familie: “La Paris e frumos, e soare, s-a nins, așa zice Le Monde”!
Îmi vine și mie să îl citez pe Petre Țuțea în mai 1990: “România e un loc viran”.


5 mai 2020

Acum te uiți la televizor mai mult decât de obicei, asta e. Dar cu această ocazie devii mai atent la câți inși în țara asta ronțăie bani publici buni fiind oploșiți pe la diferite instituții cu nume pompoase. Spre exemplu mai nou apare un tip cu mutră de brigadier de C.A.P. pe nume Sorin Cace care ne spune lucruri banale pe care orice om de bun simț le știe. Bun, cine sunt eu la urma urmei să judec oamenii după figură și ce spun la televizor? Dar din fericire există wikipedia. Cine e dom’le omul ăsta? E sociolog și director adjunct la Institutul de Cercetare a Calității Vieții unde șef e Catalin Zamfir- academician, 80 de ani, fost ministru al muncii în primul guvern Petre Roman. (La un moment dat, toată familia Zamfir lucra la acest institut, el, nevastă, fii-sa, ginere-su). ICCV este sub patronajul Academiei Românăe, ehe, nu oricum, somități, nu glumă. Sorin Cace ăsta cu nevastă-sa au și o Asociație numită Catalactica care a derulat fonduri prin programele POSDRU de zeci de milioane de euro pentru care au elaborat studii cu titluri care te fac să amețești de uimire: PROACTIV- de la marginal la incluziv sau Comportament de ocupare manifest etapizat!!!
Băi frate, vă dați seama câte ploșnițe oploșite prin tot felul de comitete și comiții papă bani publici serioși pe care 4 milioane de oameni din sectorul privat asudă din greu să îi facă pe banii și riscul lor?
Tot așa, mai acum vreo lună apărea un fost traseist politic anost și imbecil, unul Valentin Iliescu, care este șef la Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Turism, o instituție inutilă care nu produce nimic, doar consumă bani publici. Întrebat ce face concret, idiotul spune candid că el nu e om de business dar a făcut pe vremuri un curs de management în Turism și
i-a plăcut foarte mult! Păi, băi, labă tristă, uite și eu am făcut anul trecut un curs de management în turism, pe banii mei evident, nu trimis de partid, așa de plictiseală, fără niciun scop, să văd cam care e nivelul. Am luat diploma și am aruncat-o intr-un sertar iar dacă vreodată, să zicem, vreun prieten va avea nevoie de cunoștințele mele atestate prin acel curs poate voi da curs solicitării, deși mă îndoiesc. Băi, ploșnițelor, voi ați făcut vreodată ceva concret în viața voastră? Doar prin efortul vostru, fără partid, fără protectori politici, pe banii și riscul vostru?
Statul asta trebuie reformat din temelii, începând cu Constituția; prea mulți


6 mai 2020

Mi se pare mie sau am devenit handicapați mintal în proporție de masă, ca să ii citez pe comuniști? Lumea se ia la harță pentru orice, pare că din ce în ce mai mulți nu (mai) sunt în stare să discearnă între lucruri obiective și de bun simț și inepții, apar tot felul de indivizi, altfel cu școală, care spun numai tîmpenii intr-un limbaj sofisticat și plin de neologisme pretențioase și inutile, alții care fut musca cu acul despicând firu-n paișpe pe subiecte minore sau lipsite de importantă, lipsesc (precum vaccinul anticovid) oamenii pragmatici și eficienți cu abilități manageriale basic. Mulți oameni- onești dar naivi- cad pradă informațiilor false, ticăloșii profesioniști îi vânează și îi smintesc de cap până când săracii de ei nu mai știu pe ce lume trăiesc. Oamenii întreabă nerăbdători: “de ce nu se deschid restaurantele, mall-urile, când putem să plecăm și noi în concedii, la mare, la munte, la picnic, etc.” așteptând ca niște copii neajutorați să li se spună ce să facă, cum să își rezolve problemele personale. Se vorbește de responsabilitate, de umanitate, toleranță, vigilență, de suedezi, de ce nu putem să adoptăm si noi modelul lor (Dumnezeule Mare, iartă-ne că ne-am tâmpit in halul ăsta!!!). Băi, oamenilor care nu mai sunteți în stare să gândiți cu mintea voastră, vreau să vă întreb ceva: dacă mâine guvernul zice că e liber la restaurante, voi ați merge la o nuntă cu 200 de persoane? Ați merge dacă e voie sau nu? Sau dacă ați merge fiindcă nu sunteți responsabili (sau de-a dreptul inconștienți) și v-ați îmbolnăvi după aia, probabil ca ați spune: “păi guvernul a zis că putem merge, trebuia să nu ne dea voie dacă știa că ne putem îmbolnăvi, el e de vină!!!
Ei bine, pe fondul ăsta de haos mental sigur că câștigă teren ticăloșii profesioniști, politici și nepolitici. “Reacțiunea a prins iar la limbă” cum zice Nenea Iancu. PSD se regrupează, CCR, aliatul ei strategic e la post și scurtcircuitează tot ce vine de la Iohannis și guvern; pe față, cu cuțitul între dinți precum pirații.
Așadar totul e pe muchie de cuțit. Criza asta a dat un ajutor nesperat PSD, virușii se ajută între ei, Covid 19 are și frați ideologici: PSD, CCR, ALDE, PRO România, televiziuni, site-uri, agenți, etc.
Nu sunt fan PNL dar am discernământ ca să pot compara cum s-ar fi derulat lucrurile dacă PSD era acum la putere. Cine nu poate discerne în mod obiectiv, face parte din categoria descrisă mai sus: dacă se dă liber la restaurante, merge la nuntă și dacă se îmbolnăvește dă vina pe guvern că i-a dat voie să meargă.


8 mai 2020

Ce ne învață criza asta:

Că mulți dintre noi ne spălam cam rar.
Că poluarea este o problemă reală.
Că lucrul de acasă care era privit ca un moft are beneficii reale.
Că uneori ne trebuie atât de puțin să ne simțim bine.
Că tehnologia și digitalizarea nu sunt doar pentru a ne tâmpi și distra ci pentru a rezolva probleme reale.
Că ne pune mintea la treabă în găsirea de soluții inovative când dăm de greu.
Că nu suntem, (noi, oamenii), buricul pământului ci suntem fragili ca niște gâze.
Că unii oameni nu învață nimic niciodată iar ticăloșia este o boală incurabilă.
Că statul român trebuie reformat începând cu Constituția țării.
Că avem noroc ca țărișoara asta produce dintotdeauna, de multe ori singură, să ne hrănească pe toți.
Că manipularea bazată pe exploatarea fricii este un instrument înfricoșător.
Că USA nu e chiar atât de puternică precum credeam.
Că, comunismul și tot ce ține de el este cel mai îngrozitor lucru pe care l-a creat mintea omului.
Că nevoia te învață multe.
Că orice nație are un procent de oameni (mai mare sau mai mic) care nu pot fi ținuți în frâu decât cu biciul.
Și lista poate continua…


10 mai 2020

Carevasăzică coronavirusul și-a făcut intrarea triumfal și la Casa Albă; valetul lui Trump și secretara de presă a lui Mike Pence au fost testați pozitiv. Acum unii au intrat în carantină cum ar fi directorul Centrului de Control al Infecțiilor, așa-numitul CDC.
Așa se întâmplă când aroganța și megalomania dau pe-afară la unii. Deși acel Task Force creat special pentru criză și condus de Trump și Pence a elaborat ghidul de recomandari care între altele prevede purtarea măștii de protecție, ei bine, tocmai ei ignoră voit asta. Tâmpitul de Trump a precizat că el nu poartă mască și a apărut ostentativ cu o pereche de ochelari de plexiglas de parcă era Elton John în anii ’70 iar Pence a vizitat acum o săptămână un spital cu bolnavi de Covid 19 și era singurul care nu purta mască.
Nu m-aș fi așteptat ca cea mai mare putere a lumii să fie atat de nepregătită și să gestioneze atât de prost criza asta. 30% din cazurile de infectați și 28% din decedați din totalul lumii sunt la ei, 20% șomaj și 30% contracție economică estimată în T2!
Calitățile marilor lideri se văd în momente din astea, nu când totul e bine și e cald afară. Un incompetent poate conduce perfect când totul merge de la sine, dar numai un lider adevărat e în măsură să o scoată la capăt în crize. Orice prost poate mâna căruța pe drum drept când caii știu drumul singuri; doar un om priceput știe a scoate căruța din noroi când e zloată afară.

Scrie un Comentariu/Intrebare

Adresa de email nu se va publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

clear formSubmit